İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Siirt'te Yürütülen Projeler Hakkında Bilgiler Veridi!

Siirt'te 2022 yılının üçüncü dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Yardımcısı Samet Öztürk başkanlığında gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt Valiliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri, kurum müdürleri ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Toplantıda; Siirt il genelinde planlanan ve devam eden yatırım ve projeler ele alındı. 2022 yılı içinde yapılacak yatırımlar ile ilgili genel bir değerlendirme yapıldı.

Vali Yardımcısı Öztürk, toplantının açılışında yaptığı konuşmada; ilimize tahsis edilen ödeneklerin hızlı, etkin ve rasyonel bir şekilde kullanılması gerektiğini ifade etti.

Öztürk; ilimizde çalışma mevsiminin uygun olduğu bu dönemde kurum ve kuruluşlarımızın mevsim şartlarından azami şekilde faydalanarak çalışmalarını hızlandırmaları ve başlanamayan projelerin hızla hayatta geçirilmesi için gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.

Vali Yardımcısı Öztürk, ilimiz genelinde 2022 Temmuz ayı itibariyle 215 proje üzerinde çalışmalar yapıldığını, söz konusu projelere ayrılan ödenek miktarının 1 milyar 58 milyon 75 bin TL olduğunu,  450 milyon 239 bin TL harcama yapıldığını, projelerin dönem nakdi gerçekleşme oranının %42,55 olduğunu, 215 projeden 17’sinin tamamlandığını, 93 projenin devam ettiğini, 45 projenin ihale aşamasında olduğunu belitti.

Daha sonra yatırımcı kuruluş müdürlerine tek tek söz veren Vali Öztürk, koordinasyonu gerektiren hususların not alınmasını istedi.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, yatırımcı kurumların çalışmaları ve projeleri hakkında yaptıkları sunumlar ile sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN