İçişleri Bakanlığı 7 Şehirde 169 Büro Personeli Alımı İlanı

İçişleri Bakanlığı personel alımı yapacak. Merkez ve Taşra Teşkilatı olmak üzere 7 Şehirde 169 Büro Personeli alımı şartları ve ilan detayları haberde.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

İçişleri Bakanlığı personel alımı ilanı yayımlandı. Resmi Gazetede 2023 tarihli gelen ilana göre İçişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 7 Farklı şehirde istihdam edilmek üzere Büro Personeli alımı gerçekleştirecek. Alımlar 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere Sözlü sınav ile gerçekleştirilecek. Adayların sınava katılabilmesi için KPSS ve Diğer nitelikleri sağlıyor olmaları gerekmektedir.

Büro Personeli Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

İçişleri Bakanlığı Büro Personeli alımı 7 farklı şehirde gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda 169 Büro Personeli alımı yapılacak.

Hangi Şehirde Personel Alınacak?

İçişleri Bakanlığı 169 Personel alımı Merkez ve taşra teşkilatı olmak üzere 7 farklı şehirde yapılacak. Alımlar,

  • 13 Ankara( Merkez Teşkilatı ),
  • 26 Adıyaman,
  • 10 Gaziantep,
  • 30 Hatay,
  • 40 İstanbul,
  • 30 Kahramanmaraş,
  • 20 Malatya,

Başvuru Şartları Ne Olacak?

Bakanlık personel alımında genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Yapılacak Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak" gibi genel nitelikler aranacak.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Sözleşmeli Büro Personeli alımları Lisans ve Ön Lisans mezunu adaylar içerisinden yapılacak. Ayrıca özel olarak ise KPSS gibi şatlar aranacak.

 KPSS Şartı Nedir?

Adayların 2022 yılında yapılan KPSS'de Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden ve Lisans mezunu adaylar için KPSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Mesleki Şartlar Nelerdir?

Lisans Mezunları İçin:

Hukuk, Kamu Yönetimi, Maliye, İktisat, İşletme, Ekonomi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Maliye, Ekonometri, Yerel Yönetimler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji, İstatistik ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte/ Bölümleri veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak.

Ön Lisans(Diğer) Mezunlar İçin:

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Büro Hizmetleri ve Sekreterlik, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Sekreterlik, Yönetici Asistanlığı Ofis Yönetimi bölümleri, Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri ve Yönetimi, Bilgisayar Teknolojisi, Bilgisayar Donanımı, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı (İnternet), Bilgisayar Programlama, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama, Bilgisayar Bilimleri, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Bilgi Teknolojileri, Bilgi ve İletişim Teknolojileri-Bilgisayar, Bilişim ve İletişim Teknolojisi bölümleri, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, İşletme Yönetimi veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak.

Ön Lisans (Nüfus ve Vatandaşlık Bölümü) Mezunları İçin:

Üniversitelerin Nüfus ve Vatandaşlık Bölümünden mezun olmak. şartı da aranır.

Başvurular Ne Zaman Nasıl Yapılacak?

İçişleri Bakanlığı personel alımı başvurusu Önümüzdeki hafta başlayacak. Adaylar başvurularını sadece Bakanlık resmi İnternet adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile gerçekleştirileceklerdir.

Başvuru Tarihleri: 11 - 15 Nisan 2023

Başvurularda DİKKAT!

Adaylar Bakanlık www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesindeki “Duyurular” bölümünde yayımlanacak olan “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığıyla e-Devlet üzerinden elektronik ortamda alınacaktır.

Büro Personeli Maaşları:

Bakanlık bünyesinde görevlendireceği Büro Personeli alımları çin maaşlar 9500 TL den başlayıp 12 Bin TL ye kadar değişiklik göstermektedir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN