'Hükümet istifa' sloganlarının ardından: Fenerbahçe taraftarı Kayserispor deplasmanına alınmayacak

Fenerbahçe taraftarının Konyaspor karşılaşmasında attığı 'hükümet istifa' sloganının ardından Fenerbahçe taraftarına deplasman yasağı geldi. Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu kararına göre, 4 Mart 2023'te oynanacak Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarı alınmayacak. Sarı-lacivertli takımdan yapılan açıklamada ise söz konusu kararın kabul edilmesinin hiçbir şekilde söz konusu olmadığı ifade edilerek, 'Tüm ilgili ve sorumluları bu kararı gözden geçirmeye ve bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz' denildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu, 4 Mart 2023'te gerçekleştirelecek Kayserispor - Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarının alınmamasına karar verdi.

Karar gereğince son 20 gün içerisinde Fenerbahçe logolu Passolig kartını iptal eden kişiler, ev sahibi tribünlerden bilet/transfer alamayacaklar. Öte yandan Kayserispor biletleri, Fenerbahçe logolu Passolig Kartlar hariç tüm Passolig kartlar ile satın alabilecek.

"KARARI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Fenerbahçe Spor Kulübü'nden yapılan açıklamada ise söz konusu karara tepki gösterildi. "Bu kararı kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir" denilen açıklamada, ilgililerin ve sorumluların kararı gözden geçirmeye davet edildiği belirtildi.

Kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Takımımızın, 4 Mart 2023 Cumartesi günü deplasmanda Yukatel Kayserispor ile oynayacağı maça, Kayseri İl Güvenlik Kurulu gereğince taraftarımızın alınmayacağını şaşkınlık içinde öğrenmiş bulunuyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu kararı kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir.

Alınan bu karar tarafımızca toplumsal ayrışmayı derinleştirecek boyutta, sportif kriterlerle alakası olmayan garip bir karardır. Taraftarlarımızın takımımızı destekleme isteklerine engel olma ve Kulübümüzün cezalandırılması dışında hiçbir anlam taşımamaktadır.

Fenerbahçe, Anadolu’nun her yerinde taraftara sahip olan, şehir fark etmeksizin takımını her yerde destekleyen taraftarı olan bir spor kulübüdür. Birleştirici, bütünleştirici olunması beklenen, ayrıştırıcı olmaktan uzak olunması gereken bu hassas dönemde, taraftarlarımızın hangi gerekçeye dayanarak bu haktan mahrum bırakıldığını bilmek istiyoruz. Tüm ilgili ve sorumluları bu kararı gözden geçirmeye ve bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN