HÜDAPAR Genel Başkanı Siirt'te!

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Siirt'e gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Güres Caddesi'nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt Güres Caddesi üzerinde bulunan esnafı ziyaret eden Yapıcıoğlu, esnafın sorun ve taleplerini dinledi.

Vatandaşlarla sohbet eden Yapıcıoğlu hem onların hem de esnafın sorularını cevapladı.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaş ve esnaf, ülkenin en önemli temel sorununun başında ekonominin, adaletsizliğin ve işsizliğin geldiğini belirterek, Yapıcıoğlu'ndan bu sorunların çözümü için destek istedi.

“Bayrama birkaç gün kaldı ama o bayram hareketliliği yok ve esnaf ciddi bir sıkıntı içinde “

Esnaf ziyareti sonrasında basın mensuplarına kısa bir değerlendirmede bulunan Yapıcıoğlu, “Genel olarak memlekette bir ekonomik sıkıntı var. Bugün enflasyon rakamları da açıklandı ve enflasyon tırmanmaya devam ediyor. Bayrama birkaç gün kaldı ama halen o bayram hareketliliği başlamış değil, esnaf ciddi bir sıkıntı içinde. Halen ayakta kalmaya çalışıyor, bu böyle devam ederse belki bir müddet sonra bunlardan bir kısmı kapatmak zorunda kalacaklar, bunun işaretlerini de bugünkü esnaf ziyaretinde görmüş olduk.” şeklinde konuştu.

“Yapılabilecek tek bir şey var halkın gelir seviyesini arttırmak”

Uzun bir süredir dile getirdiklerini ama fiyat artışlarının önüne bir türlü geçilemediğine dikkat çeken Yapıcıoğlu, “Enflasyon tırmanmaya devam ediyor, öyle ise yapılabilecek tek bir şey var o da şudur: ‘halkın gelir seviyesini mutlaka arttırmak gerekiyor.’ Halkın cebinde yeterince para olmasa alışveriş yapamaz. Alışveriş yapamayınca da esnaf sıkıntı yaşıyor. Bu sıkıntıların uzun sürmeyeceği temennisi vardır ama çıkış yollarından bir tanesi de vatandaşın gelir seviyesini artırmaktır.” dedi.

“Açlık sınırının altında hiçbir maaş kalmamalı”

Emekli, memur maaşlarının enflasyon rakamlarına göre yeniden belirleneceğini hatırlatan Yapıcıoğlu, sadece enflasyon oranındaki bir artışın yetmeyeceğini, mutlaka refahtan da bir payın üzerine ilave edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Yapıcıoğlu, “Dar gelirli enflasyonu açıklanan enflasyon rakamlarının üzerinde, çünkü enflasyonu yükselten tüketim maddelerinin başında gıda ürünleri geliyor. Gıda ürünlerindeki enflasyon ortalama enflasyonun üzerinde olunca dar gelirli çok daha fazla etkileniyor.  Bunu da hesaba katarak mutlaka enflasyonun üzerinde bir artış sağlanmalı, açlık sınırının altında hiçbir maaş kalmamalı, 4 kişilik bir aile için açlık sınırı 6 bin lirayı aşmış durumda fakirlik sınırı da 20 bin liranın üzerinde, en azından dar gelirlilerin alacakları maaşları açlık sınırının üzerinde olması için gerekirse çok ciddi fedakarlıklara katlanarak bütçeden daha fazla pay aktarılmalıdır. Aksi takdirde bizi daha büyük sorunlar bekliyor.” şeklinde konuştu.

Ziyarette Yapıcıoğlu'na Genel İdare Kuru üyesi Mahmut İrtem, Mehmet Zülfikar Fırat, Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin, ilçe başkanları ve teşkilat üyeleri eşlik etti. 

 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Azad | 05 Temmuz 2022 14:53

    Hayırlara vesile olsun inşallah

BUNLARA DA BAKIN