HÜDA PAR Siirt il Başkanı Tekin: Hırsızlık ve madde bağımlılarının iş yaptığı bir ofise dönüşen metruk binalar yıkılmalıdır

Algül Mahallesi ve diğer kenar mahallerdeki metruk yapıların mahalle sakinlerinin can güvenliğini tehlikeye soktuğuna dikkat çeken HÜDA PAR Siirt il Başkanı Tekin, yetkililere çağrıda bulunarak bir an önce bu sorunun çözülmesini istedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin Siirt merkezinde bulunan Algül Mahallesini ziyaret ederek mahallede bulunan metruk binalara dikkat çekti. Mahallede yaşayan vatandaşların bu metruk binalar nedeniyle can güvenliklerinin olmadığını belirtirken Tekin Siirt'te bulunan yöneticilerin bu duruma bir an önce çözüm bulmaları gerektiğini ifade etti.

HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin Algül Mahallesinde vatandaşlarla birlikte yaptıkları açıklamada, halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden harabe evler yıkılması gerektiğini belirtti.

HÜDA PAR Siirt il Başkanı Tekin: Hırsızlık ve madde bağımlıların

Siirt merkez Algül Mahallesi 1103’üncü sokakta bulunan harabe ve metruk yapıların hırsız ve madde bağımlılarının mekânı haline geldiğini belirten mahalle sakinleri, sorunun çözülmesi için HÜDA PAR Siirt il Başkanı Tekin’den yardım talebinde bulundu
Sorunun çözülmesi için ellerinden gelini yapacaklarını ifade eden Tekin, Siirt Belediyesi ve Valiliğine medya aracılığı ile şu çağrıda bulundu:

Bir şehrin yapısı ve görünen yüzü o kentin insanına verilen değerin göstergesidir

"Şikâyet ve talepleri üzerine Algül Mahallesi sakinlerini ziyaret ettik. Burada metruk ve harabe evler var. Bu metruk ve harabe evleri mesken edinen hırsız ve uyuşturucu bağımlıları mahalle sakinleri için ciddi bir rahatsızlık oluşturmakta, aynı zamanda büyük tehlike de arz etmektedir. Bir şehrin yapısı ve görünen yüzü o kentin insanına verilen değerin göstergesidir. İyi yönetilen bir şehirde 3-4 yılda bir asfalt yenilemeleri olmaz, 3-4 yılda bir kaldırım yenilemeleri olmaz.”

HÜDA PAR Siirt il Başkanı Tekin: Hırsızlık ve madde bağımlıların
İyi yönetilen bir kentte harabe evler bulunmaz

"İyi yönetilen bir şehirde harabe ve metruk binaların bulunamayacağına dikkat çeken Tekin, “Bizler az önce mahalle sakinlerini dinledik. Bayanlar korku içerisindedirler, çocukları tek başlarına evde bırakıp çarşıya kadar gidemiyorlar. Mahallenin bir özelliği olarak tandır ekmeği yapılıyor ama mahalleden biri tandır ekmeği yaparken diğerleri, ekmek yapımı bitinceye kadar nöbet tutuyorlar. Bizler hangi çağda yaşıyoruz, şu anda bu ülkede hırsızlık ve madde bağımlılığı yasak değil mi, bunun önlenmesi adımlar atılması gerekmiyor mu? Bu harabe ve metruk binaların olması, hırsız ve madde bağımlılarını mesken edinmesi dolaylı yönden bir teşviktir.”

HÜDA PAR Siirt il Başkanı Tekin: Hırsızlık ve madde bağımlıların
İş bulamayan gençler uyuşturucu satarak kolay para kazanma imkânı buluyor

Şehrin en büyük sorunlarından bir tanesinin işsizlik olduğunu dile getiren Tekin, “Kenar mahallelerde işsizlik sayısı daha fazladır. 18 yaşındaki bir genç mahallenin ortasında aleni gelip bir şekilde madde kullanıyorlar, uyuşturucu satıyorlar. İş bulamayan gençler de bu şekilde uyuşturucu satarak kolay para kazanma imkânı bulmuş olmuyor mu? Mahalle sakinlerini dinledik, sorunlarını tespit ettik ve buradan Siirt’in belediye ve Valisine sesleniyorum: “ Mahalledeki bayanlar eğer korku içerisinde ise, buradaki bayanları kendi anneniz, kız kardeşiniz yerine koyun, eğer güven içerisinde değilseler sizlerin güven içinde olmanız bir anlam ifade etmez.” 

Yönettiğiniz şehirde bir annenin gözlerinde korku varsa yetkili ve makamlarınızın değeri yoktur

Kendi makamınızda etrafınızdaki korumalarla çok güven içerisinde olabilirsiniz ama yönettiğiniz bir şehirde bir annenin gözlerinde korku varsa, onun çocuklarının gözlerinde o korku varsa, bu çocuklara bakarsanız gözlerindeki korkuyu görebilirsiniz. Sizin makam ve yetkililerinizin anlam ve değeri yoktur. Sayın Cumhurbaşkanının bir sözü vardı: “Dicle’nin kenarında bir kurt bir kuzuyu kapsa Ömer’den bilirim, yani kendimden bilirim.” Demişti. Şimdi Dicle’nin kenarı değil ama sizin yönetiminiz altındaki bir şehrin merkezinde gündüz vakti hırsızlar aleni bir şekilde eşi olmayan bir bayanın evine giriyorlar ve emniyet güçleri maalesef çözüm olarak evin kapısına kilit vurun şeklinde işi kapatıyor.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN