HEDEP Siirt İl Kongre Hazırlıkları Başladı!

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Siirt il kongre komisyonu 1. Olağan Kongresi hazırlıklarını başlattı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

HEDEP Siirt İl Binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında, HEDEP 1. Olağan Kongresi hazırlıklarına başlanıldığı açıklandı.

Basın açıklamasına Yeşil Sol Parti Eş sözcüsü Eşref Tekin, yerine kayyum atanan Siirt Belediye Başkanı Berivan Helen Işık ve partililer katıldı.

Siirt il kongre komisyonu adına açıklamayı okuyan Celal Koçak, “Kongre süreçleri içinde heyecan umut ve yenilik barındırıyor.Kuşkusuz bu kongre süreci bizler açısından büyük anlamlar barındırıyor. Siirt ve ilçelerinde Siyasi mücadele tarihinde her kongremiz büyük bir öneme sahip oldu. Bu kongrelerin hepsine büyük emek ve çabayla hazırlandık, hepsi hem mücadele dinamikleri açısından siyasete ve Kürt özgürlük mücadelesi açısından çok önemli sonuçlara ve gelişmelere neden oldu. Ama hiç kuşkusuz pek çok açıdan bu kongre Siirt ve ilçeleri için en kritik kongrelerden biri olacak.” Dedi.

HEDEP Siirt İl Kongre Hazırlıkları Başladı!

“Bütün bunlara karşı Kürt halkı ve Türkiye toplumunun çok büyük bir çoğunluğu değişim talep ediyor, kendisine dayatılan bu yaşamı reddediyor.” Diyen Koçak “Son seçimlerde görüldüğü gibi muhalefet iddiasında olan güçler AKP-MHP rejimine alternatif politika üretmek yerine, onunla özgürlük karşıtı yöntemlerde yarışan, halkın taleplerine kulağını tıkayan, birbiriyle didişen, kayıkçı kavgasına tutuşan bir tutum sergiliyor. Dolayısıyla tarihin bu aşamasında, değişim için bütün şartların kendisini dayattığı ve toplumun canından bezdirildiği bu dönemde partimiz ve siyasetimiz bu tarihsel değişim görevini yerine getirme sorumluluğunu üstlenmiştir.” Dedi.

“Bu kongre bizim açımızdan yeni bir başlangıçtır.” Diyen Koçak konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Bu kongre bizim açımızdan halkımızın siyasete daha etkin katılacağı ve siyasetin öznesi olacağı mekanizmaları kuracağımız bir kongredir. Bu kongre 'Jin, Jiyan, Azadî' diyerek dünyayı değiştiren kadınların, geleceği özgürleştirmek için mücadele eden gençlerin, barış isteyen annelerin, evlatlarının akıbetini sorduğu için Galatasaray Meydanında AYM kararına rağmen saldırıya uğrayan Cumartesi İnsanlarının, Türkiye’de direnen ve bugün cezalandırılmak istenen toplumun geniş kesimlerinin, 'Berxwedan Jiyan e' diyerek yaşamın hiçbir aşamasında boyun eğmeyen Kürt halkının ve direnenlerin kongresidir. Tekrar belirtmek istiyoruz ki bu kongre sadece bir değişim dönüşüm yeniden kararlaşma kongresi değil, aynı zamanda özgürlükle yeniden sözleşeceğimiz kongredir.
İl kongre komisyonu 9 kişiden oluşuyor. Bugünden itibaren Eruh, Kurtalan Baykan, Şirvan ve Pervari ilçe kongre komisyonu çalışmalarına başlanacaktır. Komisyon olarak ilçe kongre komisyonları kurma ve Teknik hazırlıklarımız devam etmektedir. Kurulacak kongre Komisyonlarımız yönetimde yer alacak arkadaşlarımızın başvurularını almaya başlayacaktır. Özgürlük ve gelecek kaygısı taşıyan herkes bu partiyi daha büyütmek ve ileriye taşımak talebiyle yönetimlerimizde yer almak istiyor ki bu da partimizin umut olarak görüldüğünün en büyük göstergesidir.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN