HEDEP'li vekillerden Celal Adan tepkisi: Meclis kürsüsü işgal edildi

MHP Meclis Başkanvekili Celal Adan'ın yaklaşık 1 ay önce Meclis'te mikrofonunun kapalı olduğunu düşünerek HEDEP'li milletvekillerine küfür etmesi ve özür dilememesini HEDEP, kürsüyü işgal ederek protesto etti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Adan, bugün toplanan TBMM Genel Kurulu'nda özür dilemeyeceğini belirterek, "Geçtiğimiz günlerde Meclis'i yönettiğim oturumla ilgili olarak bazı tartışmalar Genel Kurul'da gündeme gelmiştir. Bu konuda oturum sırasında ifade ettiğim hususlar bizatihi tutanaklarda yer almaktadır. Bunun dışında beni ve parlamentoyu bağlayacak hiçbir husus bulunmamaktadır. Hepinize saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine söz alan Sırrı Sakık, "Bu parlamentodan özür dilemeniz gerekir. Bizden özür dilemeniz gerekir. Bize milyonlarca oy vermiş vatandaşlardan özür dilemeniz gerekir. Öyle geçiştirmekle olmaz. Grupta oturup birbirinizi alkışlamakla olmaz. Sizi sanki Kurtuluş Savaşı'nda bir kahraman gibi karşılıyorlardı. Çok ayıp. Bunlar size de parlamentoya da hiçbirinize yakışmıyor" dedi.

Alkışla protesto ettiler 

Sakık'ın konuşmasının ardından Meclis'te gerilim yaşandı. Adan başka bir vekile söz vererek Genel Kurul'a devam etmek istedi. Mikrofonun sesi açılmadan konuşan Sakık'ın sözleri üzerine Adan "Yalan söylüyorsun" dedi. Sakık da "Sen yalan söylüyorsun" diye karşılık verdi.

Adan'ın söz verdiği diğer vekillerin konuşmaları Meclis'te ıslık ve alkışla protesto edildi. Saruhan Oluç, “Bu şekilde çalışmayı kabul etmiyoruz, hala özür dilemiyorsun” dedi. Bunun üzerine HEDEP’li vekiller Meclis kürsüsünü işgal etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN