HDP Siirt'te Halk Şöleni Buluşması Gerçekleştirdi!

HDP Siirt İl Teşkilatı öncülüğünde DTK, TJA ve DBP ile birlikte , 'Sömürgeciliğe karşı toplumsal özgürlük' sloganıyla HDP Siirt il binasında halk şöleni gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP), “Sömürgeciliğe karşı toplumsal özgürlük” sloganıyla Siirt’te halk şöleni gerçekleştirdi.

HDP Siirt İl Örgütü binasında gerçekleştirilen şölene, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, “Kürtler 100 yıl önceki Kürtler değil. Kürt halkının direnişi AKP-MHP iktidarını yıkacak” dedi. 

‘KÜRTLER ARTIK STATÜ SAHİBİDİR’

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Kürtlerin her dönem katliamlarla karşı karşıya kaldığını dile getirerek, “Kürtler her dönem saldırılara karşı direndi. 50 yıldır her alanda amansız bir direniş sürdürüyorlar. Kürt halkı 100 yıl önceki Kürtler değil. Kürtler Ortadoğu’da siyaseti belirliyor ve artık statü sahibidir” dedi. 

‘KÜRT KAZANIMLARI HEDEF ALINIYOR’

Aydeniz, “AKP-MHP sadece Kürdistan’da, Türkiye’de Kürt düşmanlığı yapmıyor. Lozan’la dört parçaya bölünen Kürtler, imha ve inkar politikalarıyla yok edilmek istendi. Bugün AKP-MHP Kürdistan’ın dört parçasında Kürtlerin kazanımlarını hedef alıyor. O günden bugüne bir şey değişmedi. Güney Kürdistan’da, Şengal’de, Mahmur’da, Rojava’da Kürtlere saldırılar var. Kürtlerin kazanımlarına savaş açmış durumda, her yeri bombalıyorlar” şeklinde konuştu. 

AYSEL TUĞLUK TAHLİYESİ ENGELLENİYOR 

İktidarın cezaevlerinde tutuklulara yönelik politikalarına değinen Aydeniz, “Cezaevlerinde insanlık suçu işleniyor. Son olarak Aysel Tuğluk’a yönelik çifte hukuku gördük. Aysel Tuğluk özgürleşene kadar mücadelemiz sürecek. İkiyüzlü politikalarıyla Aysel Tuğluk’u tahliye etmiyorlar. Çevik Bir tahliye ediyorlar ancak Aysel Tuğluk tahliye edilmiyor” diyerek tepki gösterdi. 

Şölen, konuşmanın ardından çekilen halaylarla sona erdi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN