HDP Siirt Milletvekili Beştaş: Emek ve Özgürlük İttifakı Kar Topu Gibi Büyüyecek

'Seçimlerde HDP'nin tutumu' konulu panelde konuşan HDP Siirt Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, 'Emek ve Özgürlük İttifakı bir kar topu gibi büyüyecek. Kendimize ve halklarımıza güveniyoruz' dedi. 

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Manisa İl Örgütü, HDP Yunus Emre İlçe Örgütü binasında "Seçimlerde HDP'nin tutumu" konulu panel düzenledi.

Siirt Milletvekili Vekili Meral Danış Beştaş, HDP Merkezi Örgütleme Komisyonu Eş Sözcüsü Mahfuz Güleryüz’ün konuşmacı olarak yer aldığı panele HDP PM üyeleri, Yeşiller Sol Parti Manisa İl Eş Sözcüsü Ali Gök, CHP Manisa İl Başkan Yardımcısı Bektaş Kılıç, kentte bulunan siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Panelde konuşan HDP  Siirt Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş ise var olan ezber ve tabulardan yana olmadıklarına dikkati çekti. “Biz her şeyi konuşmaya hazırız” diyen Beştaş, “Roboski'de Dersim'de olanları konuşalım. Kaz dağlarını, Amanos’u, Cizre'yi de  konuşalım. Biz HDP olarak bu konuda asla ayrımcı bir tutum içinde değiliz. Kaz dağlarında, Botan’da Marmaris'te tek bir ağaç kesilmesin diye karşılarında duruyoruz. Parti olarak ekolojik sisteme bakış açımız belli ve bunu yaşama geçirmeye çalışıyoruz” diye belirtti. 

‘ÖLÜME DE SITMAYA DA RAZI DEĞİLİZ’

Ölüm ve sıtma arasında tercih etmeyeceklerini dile getiren Beştaş, 2015 seçimlerinde halkların eşit temsiliyete ihtiyacı olduğunu tüm ülkeye gösterdiklerini vurguladı. Bunun sonucunun ise baskı ve şiddet olarak geri döndüğünü belirten Beştaş, “Kürt meselesinde inkarın ve asimilasyonun son bulması, doğa talanı, tek kişilik iktidarın son bulması için 11 maddelik deklarasyonu yayınladık. Buna rağmen birileri bizimle aynı masada olmayacaklarını söylüyor. Biz aynı masada olduğumuzu söylemedik. Olmayacağız da. Biz bedel ödeyerek bu günlere geldik. Evet bağrımıza çok fazla taş bastık. Hep taşı basan biz mi olacağız? Demokratik bir seçimden ve Türkiye’den yanayız” ifadelerini kullandı.

Beştaş, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

Emek ve Özgürlük İttifakı tıpkı bir kar topu gibi büyüyecek. HDP çok kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Kendimize ve halklarımıza güveniyoruz." 

Panel daha sonra soru ve cevap kısmıyla son buldu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN