HDP Siirt Merkez İlçe 4. Olağan Kongresi Yapıldı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Merkez İlçe 4. Olağan Kongresi bugün yapıldı. HDP Siirt İl binası Konferans Salonunda gerçekleşen kongreye HDP Siirt milletvekili Sıddık Taş, HDP PM üyesi Serdar Batur, HDP İl Eş Başkanı Belkıza Beştaş Epözdemir ve Barış anneleri, partililer katıldı.

Tek liste ile gerçekleşen kongrede merkez ilçe eş başkanlıklarına Takyedin Alver ve Aslıhan çaprak seçildi.

Kongrede konuşan Barış annelerinden Taybet Tekin, annelerin artık acılara dayanamadığını belirten bir konuşma yaptı. Tekin, konuşmasında "annelerin gözünde yaş kalmadı. Yüreğimiz kurudu biz annelerin artık ağlamasını istemiyoruz. Bu ülkede barış istiyoruz." dedi.

Barış annesinden sonra söz alan HDP Siirt İl Eş Başkanı Belkıza Beştaş Epözdemir, "Hdp her zaman halktır halk burada diyoruz, bu anlamda bugün salonu dolduran sizlere teşekkür ediyoru,. Bu anlamda bizimle yüreyen eski yönetimimize teşekkür ederiz ediyoruz ve yeni yönetime de başarılar diyoruz, şimdiden yeni gonetim hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Kongrede söz alan HDP Siirt Milletvekili Sıddık Taş'ta, "Zor bir süreçten geçiyoruz, akp hükümeti kendi içinde, sorunlar yaşıyor. Bunlar ne zaman zora düşse bir kaos ve çıkarıyor ve bu kaostan beslenerek ömürlerini uzatmaya çalışıyor." yorumunda bulundu.

Taş sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Dünyanın her yerinde Kürtlere saldırarak ırkçı ve milliyetçi kesime hitap ederek iktidarını uzatmaya çalışıyor.

Halkları asla düşünmüyorlar, Türkiye'nin halklarını , nasıl geçindikleri asla umurlsrinda değil. AKP son 5 yılda on binlerce HDP çalışanlarını göz altına alarak baskı altına almaya çalışıyor ama halkımız her seçimde bunlara gereken cevabı veriyor.

Bu nedenle diyoruz ki AKP her zaman bu halkın düşmanlığını yapıyor. Bunun üzerinden kalan ömrünü tamamlamaya çalışıyor.

AKP'nin Türkiye halkına vereceği hiç birşey yoktur. Tüm kurumları elinin altına aldı. Ama Kürtlerin iradesini teslim alamadı, bu nedenle hala dusma ligi devam ediyor ve iki gün önce bile onlarca çalışanlarımız ve yöneticimiz gözaltına alındı. İntikam alma güdüsü ile hareket ediyorlar.

Bizler bunların karşısında daha birlik içerisinde olmamız lazım, bu halk kendi değerine sahip çıktı kendi partisine sahip çıktı buda akp ve ortağına dert olsun."

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN