HDP Siirt İl Örgütü Ankara'da Yaşanan Olaya Karşı Sert Tepki Gösterdi

HDP Genel Merkezi'nin önünde yaşanan gerginlik esnasında polisin HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'a yönelik hakaret ve hedef göstermesini Halkların Demokratik Partisi(HDP) Siirt İl Örgütü protesto etti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

HDP Siirt İl Eş Başkanı Hatice Tay, partilerinin genel merkezi önünde bir polisini HDP Batman Milletvekili Başaran’a, “Seni Çivillerim” sözlerinin tehdit ve hakaret olduğunu, bunun kabul edilmeze olduğuna vurgu yaptı.

"Uzun süredir provakatif eylemler söz konusu." diyen Tay, konuşmasına şu şekilde devam etti.

Parti milletvekillerimize, perti yöneticilerimize hedef alan biz şiddetle kınıyoruz. HDP'ye karşı yapılan bu provakatif eylemleri kabul etmiyoruz. HDP Türkiye büyük Millet Meclisi çatısı altında Türkiyenin 3. büyük siyasi partisidir. buna rağmen her plartformda hedef gösterilerek şiddet ve nefret söylemleri ile hedef gösterilmektedir. Biz bütün bu nefret ve şiddet söylemlerine rağmen barışa karşı söylelerimize devam edeceğiz. Ölüme karşı yaşam siyasetini yapmaya devam edeceğiz. Herkes bilsin ki Halkların Demokratik Partisi Türkiye Demokrasisinin teminatıdır. Bir gün gelecek bu nefret ve şiddet söylemlerini söyleyenler hesap verecek. Bu şiddet söylemleri halkların kardeşliğinin önüne geçemeyecek. 

HDP Siirt Milletvekili Sıdık Taş, ise yaptığı açıklamada yaşanan olayların provokatif eylem olduğunu söyledi.

"AKP hükmeti her fırsatta partimize saldırıyor." ifadelerini kullanan Taş konuşmasına şu şekilde devam etti:

"dün HDP Diyarbakır İl örgütümüz önünde oturan aileler Süleyman Soylu'nun girişimiyle Ankara'ya HDP genel merkezimizin önüne getirilerek bir provakasyon amaçladı. AKP hükümetinin Türkiye halklarına verebileceği hiç birşey kalmamıştır. Bu nedenle savaş politikasıyla ömrünü uzatmaya çalışıyor.AKP ne zaman zora düşse HDP'ye saldırmaya çalışıyor. Provakatörleri HDP genel Merkezimizin önüne getirerek provakatif bir eylem yapmaya çalıştılar. Milletvekillerimize saldırmaya çalıştılar. Bununla amaçladıkları HDP'nin önüne kesmek ve mecliste önünü alamadıkları bir partiyi kapatarak önlerini durdurmak istiyor. Onlarda şunu iyi bilsinbizler asla bu prakovatif eylemlerine gelmeyeceğiz."

O Programa, HDP Siirt Milletvekili Sıddık Taş, Siirt İl Eş Başkanları Mehmet Kaysi, Hatice Tay, ve çok sayıda partili katıldı.

HDP Siirt İl Örgütü Ankara'da Yaşanan Olaya Karşı Sert Tepki Gösterdi

 

HDP Siirt İl Örgütü Ankara'da Yaşanan Olaya Karşı Sert Tepki GösterdiHDP Siirt İl Örgütü Ankara'da Yaşanan Olaya Karşı Sert Tepki Gösterdi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN