HDP Siirt İl Eş Başkanı Tay'dan 1 Mayıs Çağrısı

Halkların Demokratik Partisi Siirt İl EŞ Başkanı Hatice Tay, 1 Mayıs öncesi Siirt halkına çağrıda bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Tay, “Bugün 1 Mayıs öncesi ekonomik krizi hat safhada yaşıyoruz. Bu temelde, krize hayır demek için mevcut harami düzeni değiştirmek için, ekonomik politikalar karşı ses vermek için hepinizi alanlara davet ediyoruz.” dedi.

Siirt’te 1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçi Bayramını, 15 Temmuz Demokrasi Meydanında kutlanacağını söyleyen Tay, Sevgili Siirt halkı, değerli emekçi yoldaşlarım. Bugün 1 Mayıs öncesi ekonomik krizi hat safhada yaşıyoruz. Bu temelde, bu krize hayır demek için mevcut harami düzeni değiştirmek için, ekonomik politikalar karşı ses vermek için hepinizi alanlara davet ediyoruz. Siirt halkı 1 Mayıs Dünya Emekçi Bayramını Demokrasi meydanında saat 12’de kutlayacaktır. Bu mevcut düzene karşı ses vermek için bütün Siirt halkını 1 Mayıs’ta saat 12:00’da demokrasi meydanına bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Halk gelen zamlar karşısında geçinemez duruma geldi.”

Asgari ücretin zamlar Karşısında eridiğini belirten Tay, “Asgari ücretin yılın ikinci yarısı gelmeden zamlar karşısında nasıl eridiğini hepimiz çok iyi görüyoruz.  Halk gelen zamlar karşısında geçinemez duruma geldi. Geçmiş yıllara göre alım gücünün çok çok düştüğünü hepimiz çok iyi biliyoruz. Hatta sizler bizler bunu çok iyi yaşıyoruz. Temel gıda maddesinin fiyatları geçen yıllara göre 3 kat artmış durumda. Ancak buna göre asgari ücrete yapılan zam bunun çok çok gerisinde. Bundan kaynaklı olarak halkın alım gücü geçmiş yıllara göre çok çok düşük seviyelerde. “ dedi.

“Biz her zaman emekçi halkımızın yanında olacağız, onların taleplerini dinleyeceğiz” yorumunda bulunan Tay konuşmasının devamını şu şekilde sürdürdü:

“Bu mevcut ekonomik politikaların ülkeyi yönetemez hale geldiğini hepimiz biliyoruz. Bu sebeple işçinin, emekçinin sömürülmediği, emeğin hakkın alındığı bir emekçi kitlesi bizleri bekliyor. Biz her zaman emekçi halkımızın yanında olacağız, onların taleplerini dinleyeceğiz. Her platformda her alanda krizin sebeplerini dile getireceğiz.

Ancak bunu hep beraber başaracağımızı bilmeleri gerekiyor. Bu mevcut düzen ancak ve ancak beraber ses vererek, alanlarda bu krize dur diyerek yapabiliriz. Bu anlamda hepinizi tekrardan bu mevcut sisteme dur demek için 1 Mayıs’ta alanlara davet ediyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN