HDP'de eş genel başkanlık için öne çıkan iki isim! Eski HDP Siirt milletvekilinin de adı geçiyor..

HDP'de Pervin Buldan ve Mithat Sancar sonrası eş genel başkanlık için İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek ile eski Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın ismi öne çıkıyor. Beştaş'ın hakkında siyasi yasak talep ediliyor ancak buna rağmen ismi eş genel başkanlık için yüksek sesle dillendiriliyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

14 Mayıs seçimlerinde istediği sonuçları alamayan HDP'de, seçim sonuçlarına ilişkin parti içi değerlendirme devam ediyor. Partide değişim eş genel başkanlarla sınırlı olmayacak. Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) da büyük değişim yaşanacak.

14 Mayıs seçimlerine ilişkin yüzde 15 oy seviyesine ulaşmak ve en az 80, ortalama 100 milletvekili hedefi olan HDP, seçimlerin ardında yüzde 10'un altında kaldı ve 61 milletvekili çıkardı.

Yeşil Sol Parti çatısı altında girdiği seçimlerde istediği sonuca ulaşamayan HDP'de, seçimlerin ardından "değerlendirme ve özeleştiri" süreci başladı.

BULDAN VE SANCAR ADAY OLMAYACAK

Parti kurulları toplantılarında önümüzdeki süreçte ne yapılması gerektiğine karar verirlen, eş genel başkanlar yeni dönemde aday olmama kararı aldı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Bu aşamada hesap verme gibi bir sorumluluğumuz var. Bırakıp gitmek yok, önce hesap vereceğiz. Halkımıza, tabanımıza, kadınlara hesap vereceğiz" dedi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise "Yeşil Sol Parti olarak istediğimiz oy oranlarına ulaşamadık. Bu açıdan kendimizi başarısız sayıyoruz ancak bir yenilgi söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

MYK'NİN DE DEĞİŞMESİ BEKLENİYOR

Pervin Buldan ve Mithat Sancar, yeni dönemde aday olmayacağını açıklarken partide değişim sadece eş genel başkanlarla sınırlı olmayacak. Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) bulunan isimlerin büyük çoğunluğunun da değişmesi bekleniyor.

HDP hem kapatma davası ile muhatap hem de birçok isim için siyasi yasak talep ediliyor. Bu yüzden yeni kurullar belirlenirken "siyasi yasak" dikkat edilecek önemli konulardan birisi olacak.

EŞ GENEL BAŞKANLIK İÇİN ÖNE ÇIKAN İSİMLER

HDP'de yeni eş genel başkanları için ise kulislerde iki isim öne çıkıyor. Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek, ismi geçen adaylardan birisi...

Diğer öne çıkan isim ise Yeşil Sol Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş. HDP Grup Başkanvekili olarak önceki dönemde görev yapan Beştaş'ın hakkında siyasi yasak talep ediliyor ancak buna rağmen ismi eş genel başkanlık için yüksek sesle dillendiriliyor.

ÖZELEŞTİRİ SÜRECİ TAMAMLANINCA KONGREYE GİDİLECEK

Pervin Buldan ve Mithat Sancar hemen istifa ederlerse 45 gün içinde zorunlu olarak parti kongreye gidecek. Bu zorunluluğa takılmamak için hemen istifa etmiyorlar. Fakat özeleştiri süreci tamamlandıktan sonra kongre toplanacak ve yeni eş genel başkanlar belirlenecek.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

  • paul | 09 Haziran 2023 16:56

    davet iyi

  • Siirtli | 09 Haziran 2023 11:41

    Suratsız insanlar

BUNLARA DA BAKIN