Erdoğan'dan Siirt'i de ilgilendiren kentsel dönüşüm mesajı: Kaprislere boyun eğmeyeceğiz

Katıldığı programda kentsel dönüşüme ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kentsel dönüşüm meselesinde daha kararlı adımlar atacağız' dedi, hukuki düzenleme mesajı verdi. Erdoğan, 'Kanuni, idari ve mali açıdan ne gerekiyorsa onu yapmak suretiyle bu meseleyi çözüme kavuşturacağız. Kaprislere boyun eğmeyeceğiz' diye konuştu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Millet Bahçesi Açılış Töreni'ne canlı bağlantıyla katıldı.

Konuşmasında kentsel dönüşüm mersajı veren Erdoğan, kentsel dönüşüm meselesinde daha 'kararlı' adımlar atacaklarını söyledi. Erdoğan, "Kanuni, idari ve mali açıdan ne gerekiyorsa onu yapmak suretiyle bu meseleyi çözüme kavuşturacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, özetle şöyle konuştu:

"Kentsel dönüşüm projelerinin ne kadar önemli ve vazgeçilmez olduğunu da yine depremle beraber gördük. Dönüşüm yapabildiğimiz yerlerde yıkılan bina sayımız, dolayısıyla can kaybımız az oldu. Ama kentsel dönüşümün engellendiği yerlerde üzüntümüz katlanarak arttı.

Artık kentsel dönüşüm meselesinde daha kararlı adımlar atacağız. Böylesi bir konuda tamahkarlığa izin vermeyeceğiz.

İdeolojik saplantılarla hareket edenlerin de gözünü para hırsı bürümüşlerin de kaprislerine boyun eğmeyeceğiz. Kanuni, idari ve mali açıdan ne gerekiyorsa onu yapmak suretiyle bu meseleyi çözüme kavuşturacağız.

Vatandaşlarıma seslenmek istiyorum; Eğer binanız depreme dayanıklı değilse, sel veya heyelan tehlikesi altındaysa hiç vakit kaybetmeden dönüşüm sürecini başlatın."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN