HAVELSAN Ekspres Siirt'te

TCDD Taşımacılık AŞ ile HAVELSAN iş birliğinde hackathon etkinliği için Ankara'da yola çıkan HAVELSAN Ekspresinin taşıdığı özel yolcular Malatya ve Diyarbakır illerinin ardından Siirt'in Kurtalan ilçesi Gar'ında törenle karşılandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Treni, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Kurtalan Kaymakamı Çağlar Tekin, kurum müdürleri ve yöresel kıyafet giyen öğrenciler karışladı.


Trenin Ankara'dan hareket etmesinin ardından başlayan hackathon etkinliği, Diyarbakır-Kurtalan arasında yapılan sunumlarla sonra erdi.
Hackathon etkinliği sonucunda 19 Mayıs günü Siirt’te ödül töreni düzenlenecek ve 3 ayrı kategoride birinci olacak ekiplere 15'er bin liralık hediye çeki ve "Demiryolları Özel Ödülü" verilecek. Tren 19 Mayıs günü tekrar Ankara’ya dönüş yapacak.


Siirt Belediyesi Kızlar Tepesi Sosyal tesislerinde Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun ev sahipliğinde Siirt’in yöresel yemek ikramı yapılan gençler ve HEVALSAN mühendisleri bugün kentte şehir turu yaparak, Siirt’in tarihi ve kültürel mekânlarını gezecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN