Hatay beşik gibi sallanıyor! 5'lik deprem de yıkım getirdi

Hatay yine sallandı. AFAD, merkez üssü Defne olan depremin büyüklüğünü 5,0 olarak duyurdu. Son deprem çevre illerde de hissedilirken Hatay Valisi'nden açıklama geldi. Vali Rahmi Doğan, hasarlı birkaç binanın yıkıldığını onun dışında herhangi bir olumsuz ihbar yapılmadığını söyledi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Korkutan deprem haberleri gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş’ta 6 Şubat Pazartesi günü 9 saat arayla meydana gelen iki büyük deprem sonrası 11 il yerle bir oldu. Binlerce bina enkaz yığınına döndü, 43 binden fazla insan hayatını kaybetti. Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkım ve can kaybının olduğu Hatay'da 20 Şubat Pazartesi günü akşamı müstakil bir deprem oldu. Defne ilçesinde saat 20:00'da meydana gelen depremin büyüklüğü 6,4 olarak ölçüldü. Bu depremden tam 3 dakika sonra Samandağ ilçesi 5.8 ile sallandı. Ardından gelen artçılar ise durmadan devam etti. Az önce Hatay'da bir kez daha yürekler ağza geldi. AFAD'dan açıklama var işte detaylar...

HATAY 5,0 İLE SARSILDI

AFAD saat 18.53'te Hatay'ın Defne ilçesinde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin derinliği 9.76 kilometre olarak kaydedildi. Öte yandan deprem çevre illerde de hissedildi. 

HATAY VALİSİ: BİRKAÇ HASARLI BİNA YIKILDI

Hatay Valisi Rahmi Doğan, depreme dair yaptığı açıklamada, sarsıntının ardından ekiplerin saha taramasının sürdüğünü belirterek, "Deprem nedeniyle birkaç hasarlı binanın yıkılması dışında önemli bir durum yok. İlk belirlemelere göre herhangi bir yaralanma ya da enkaz altında kalma durumu da söz konusu değil." dedi.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN