WhatsApp'ta yeni dönem... Büyük güncelleme geliyor

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, peş peşe yeni özellikler geliştiriyor. Bu defa uygulamanın bazı test kullanıcılarına ayarlar sekmesindeki menüleri filtreleyen arama çubuğu sunduğu ortaya çıktı. Bir diğer özellik ise bir süredir bilinen ancak hala kullanıma sunulmayan mesaj düzenleme. İşte WhatsApp'ın yeni özellikleri…

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

WhatsApp uygulamasında yeni bir özellik keşfedildi. Platformun bazı beta test kullanıcıları için bir arama çubuğu sunarak uygulama ayarlarını filtreleme özelliğini kullanıma sunduğu görüldü. Özellik şimdilik yalnızca iOS (iPhone) beta programında ve sadece sınırlı sayıdaki test kullanıcıları tarafından erişilebiliyor.

WhatsApp beta 23.4.0.73 güncellemesini yükleyen bazı beta test kullanıcıları artık ayarlar bölümündeki yeni bir arama çubuğu sayesinde uygulama ayarlarını filtreleyebiliyor. Platformun uygulama ayarlarında kullanıma sunduğu arama çubuğu WABetaInfo tarafından ekran görüntüsü alınarak paylaşıldı.

WHATSAPP AYARLARA ARAMA ÇUBUĞU GELİYOR

Bu özellik sayesinde kullanıcılar ayarlar sekmesinde aradıkları menüyü gezinerek bulmak yerine doğrudan arama çubuğundan menünün adını aratarak ulaşabilecek.

WhatsApp'ta yeni dönem... Büyük güncelleme geliyor

Arama çubuğu ayarlar sayfasının üst kısmında görünecek ve kullanıcılar arama çubuğuna aradıkları menüyü yazabilirler ve uygulama eşleşen sonuçları gösterecek.

Uygulama ayarlarında bir arama çubuğuna sahip olmanın avantajlarından biri, kullanıcılar için kesinlikle zamandan ve emekten tasarruf sağlayacak olması. Ayrıca özellikle uygulama ayarlarını iyi bilmeyenler, sık sık ayarlarını değiştirenler veya aradıklarını kolayca bulmak isteyen engelli kullanıcılar için bu yenilik işlevsel olacaktır.

Bu yeni özelliğin önümüzdeki haftalarda daha fazla kullanıcıya sunulmasını ve ardından kararlı sürümle birlikte tüm WhatsApp kullanıcılarına sunulmasını bekliyoruz.

WHATSAPP MESAJ DÜZENLEMEYİ GELİŞTİRİYOR

WhatsApp’ın iOS beta sürümünde halen mesaj düzenleme özelliğiüzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bu özellik sayesinde kullanıcıların gönderdikleri mesajlarda herhangi bir hatayı düzeltmek veya orijinal mesaja ek bilgiler eklemek için 15 dakikaya kadar süreleri olacak.

WhatsApp'ta yeni dönem... Büyük güncelleme geliyor

iOS TestFlight'ta bulunan WhatsApp beta 23.4.0.72 güncellemesi sayesinde özelliğin cihazla uyumlu olmadığı durumlarda ‘desteklenmeyen mesaj’ bildirimi göstereceği ortaya çıktı.

WABetaInfo tarafından alınan ekran görüntüsüne göre, WhatsApp'ın bu özellikle uyumlu olmayan daha eski bir sürümünü kullanıyorsanız mesaj içinde bildirim alacaksınız. Bildirimi alanların mesaj düzenleme özelliğini kullanmak istiyorlarsa uygulamayı güncellemeleri gerekecek. Uygulamanın daha eski bir sürümünü kullanıyorsanız, alıcıdan hangi mesajların düzenlendiğini göremeyeceğiniz için güncellemeniz gerekecek.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN