Hamza Dağ: Siirt mitingini sabote etmek istediler

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Mardin'in Nusaybin ilçesinde özel aracının altına yerleştirilen patlayıcı kontrollü olarak imha edilen polis memurunun, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Siirt'teki programı için takviye gönderilecek ekipte yer aldığı belirlendi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Siirt mitingini sabote etmek istediler. Mersin'le karşı karşıya getirmek gibi bir düşünceleri vardı belki" ifadelerini kullandı.

Nusaybin'de Çevik Kuvvet Büro Amirliğinde görevli polis memurunun park halindeki özel aracının altına el yapımı patlayıcı yerleştirildi.

Patlayıcının tespit edilmesi üzerine olay yerine bomba imha uzmanı görevlileri yönlendirildi. Ekipler, patlayıcıyı kontrollü şekilde imha etti.

Olay yeri inceleme ekipleri, düzenek ve araçta şüphelilere yönelik parmak izi taraması yaptı. Patlayıcıyı yerleştirenlerin yakalanması için başlatılan çalışma sürüyor.

Dağ, "Mardin'de görev yapan bir polis memurunun şahsi aracına yapılmış bir düzenek ve bununla Siirt'e geldiğinde infilak ettirmeyle ilgili bir planlama. Miting bitene dek kamuoyuna bununla ilgili herhangi bir haber geçme durumu olmadı. Ayrıntılar soruşturma devam ettikçe ortaya çıkacaktır" dedi.

Bölgenin terörden arındırıldıkça ekonomik olarak sıçrama yapma noktasına geldiğini belirten Dağ, "Siirt mitingini sabote etmek istediler. Mersin'le karşı karşıya getirmek gibi bir düşünceleri vardı belki. Huzur ortamını ortadan kaldırmaya çalışanlar var. Bu aracın altındaki düzenek sabah tespit ediliyor ancak kamuoyunda herhangi bir infial olmasın diye bilgilendirme biraz bekletilmiş. Bunun tespit edilmiş olması başlı başına bir emniyet görevlisinin dikkati olarak değerlendirilebilir. Bu tarz hususlarda ciddi bir tecrübemiz var" ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN