Bölge

Bölge Haberleri

Dünyanın en uzun yaşayan insanlarından biri! Bitlisli Zaro Ağa'nın hikayesi şaşırtıyor

1777 yılında doğduğu ve tam 160 yıla yakın yaşayarak 1934 yılında öldüğü öne sürülen Bitlisli Zaro Ağa'nın hikayesi hayret ettiriyor. Zaro Ağa, dünyanın en uzun yaşayan insanlarından biri olarak gösteriliyor.

Diyarbakır'da iki saat evini izledikleri adamı kurşun yağmuruna tuttular

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde evinden çıkıp aracına yönelen İ.S., husumetlileri tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda bacağından vurulan İ.S., ilk müdahaleden sonra sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Saldırı anının görüntüleri güvenlik kamerasına saniye saniye kaydedildi.

Van'da Siyabend ve Xece'ye yoğun ilgi!

Van Devlet Tiyatrosu ekibi ‘Siyabend ile Xece’ adlı tiyatro oyunu ile izleyicilerle buluştu. Cem Düzova’nın yazdığı ve Gül Urgan’ın yönettiği ‘Siyabend ile Xece’ adlı oyunla perdelerini açan Van Devlet Tiyatrosu, seyircisinden tam not aldı. Oyun sonunda bir açıklamada bulunan Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Gül Urgan, 2022-2023 sezonunda 2’si çocuk oyunu olmak üzere 12 oyunla seyircilerinin karşısına geçeceklerini ifade etti.

Diyarbakır Sur'da Oğuzhan Koç'tan 50 bin kişiye konser

Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında Doğ Kapı Meydanı'nda konser veren Oğuzhan Koç, kendisini izlemeye gelen on binlerce Diyarbakırlıya unutulmaz bir gece yaşattı. Yaklaşık 50 bin kişi Oğuzhan Koç'un şarkılarına eşlik etti.

Diyarbakır Baro Başkanlığı için 3 aday yarışıyor

Diyarbakır Barosu’nun 48'inci Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştiriliyor. Başkanlık için Nahit Eren, Muhlis Oğurgül ve Cengiz Baysal yarışıyor.

Diyarbakır'da Korkunç Olay! Damadını Namaz Kılarken Öldürdü

Diyarbakır'ın kan donduran bir cinayet işlendi. Bağlar ilçesinde meydana gelen olayda, iddiaya göre aile içerisinde sorunu olan kayınbaba, damadını namaz kıldığı esnada silahla vurdu. Kafasından ve vücudunun çeşitli bölgelerinden yaralanan damat, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Öte yandan cinayeti işleyen kayınpederi yakalamak için çalışma başlatıldı.

Şırnak'ta 3 asırlık gelenek! Her yıl mezarlıkta bir araya gelip, yemek yiyor, dua ediyorlar

Şırnak'ta, Cudi Dağı eteklerindeki Balveren Mezarlığı'nı, yaklaşık 300 yıldır olduğu gibi ekim ayının ilk perşembe gününde yine Türkiye'nin dört bir yanından binlerce kişi ziyaret etti. Edilen dualarından ardından dev kazanlarda pişirilen yemekler, metrelerce uzunluğundaki sofralarda ikram edildi.

Hakkari'de Kaybolan 60 Yaşındaki Alzheimer Hastası Neciba Yücedağ'ın cansız bedeni bulundu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, evinden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan Alzheimer hastası 6 çocuk annesi Neciba Yücedağ (67), 16 gün sonra derede ölü bulundu.

HDP Diyarbakır il binası mühürlendi

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası, kaçak yapılaşma nedeniyle belediye ekiplerince mühürlendi.

Batman'da inşaat işçilerini taşıyan midibüs uçuruma yuvarlandı

Batman'ın Sason ilçesinde inşaat işçilerini taşıyan midibüs uçuruma yuvarlandı. Kazada 2’si ağır 6 işçi yaralandı.

Öğretmen ile sağlıkçının kavgası ölümle bitti

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde iddialara göre bir öğretmen ile bir sağlık çalışanı arasında daha önce devam eden bir tartışmanın yeniden alevlenmesi üzerine olay yaşandı.

Okul müdürü bağ evinde yaşamına son verdi!

Mardin'de okul müdürü bağ evinde şüpheli ölümü.

Batman Otobüsü Kaza Yaptı! Çok sayıda yaralı var

Şanlıurfa'da, sürücüsünün kontrolünden çıkan yolcu otobüsü şarampole devrilirken, saman yüklü kamyon da otobüse çarpmamak için sürücüsünün manevra yaptığı sırada devrildi. Kazada 20 kişi yaralandı.

Diyarbakır’da Şok Olay! 13 Yaşındaki Suriyeli Kız Çocuğu Doğum Yaptı

Diyarbakır’da Suriye uyruklu kız, gebe kalıp gittiği hastanede doğum yaptı. Yaşı küçük olduğu için hastane polisi tarafından olay savcılığa bildirildi. Küçük kızın anne ve babası ile evlendiği kişi ve onun anne ve babası hakkında "Zincirleme nitelikli cinsel istismar" suçundan 20’şer yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Kendini 'şifacı' olarak tanıttı, 'cinsel istismar'dan tutuklandı

Tunceli'de, kendisini, 'şifacı' olarak tanıtan Hasan Vural'ın (69), parkta, 19 yaşındaki zihinsel engelli kıza tacizde bulunduğu anlar, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Vural, kızın ailesinin şikayetiyle gözaltına alınıp, 'cinsel istismar' suçundan tutuklandı.

Diyarbakır'da kaçırılan kuyumcu ölü bulundu

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde iddiaya göre alacak verecek meselesi nedeniyle kaçırılan kuyumcu ölü bulundu.

Fiyatlar Yüzde 300 Arttı Diyerek Yolu Kapattılar! Bölgeye Zırhlı Araçlar Sevk Edildi

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde bir grup pamuk çiftçisi, Şanlıurfa-Harran kara yolunu kapatarak eylem yaptı. Bölgeye zırhlı araçlarla çok sayıda ekip gönderildi. Çukobirlik tarafından pamuk taban fiyatının 21 lira olarak açıklamasına tepki gösteren çiftçiler, "Geçen yıla göre tarım girdi fiyatları yüzde 300 arttı, elektrik fiyatlarının yüzde 140 zamlandı" ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından pamuk tarlasına geçen çiftçiler, gıyabi cenaze namazı kılıp eylemlerini sonlandırdı.

Derin Dondurucuda Cesedi Bulunan 3 Yaşındaki Çocuk Toprağa Verildi

Gaziantep'te darp edilerek öldürüldüğü tespit edilen ve cesedi derin dondurucuda bulunan 3 yaşındaki Lina, kılınan cenaze namazıyla defnedilirken, baba Abdurrahman Erbay kızı üşümesin diye polar hırkasını tabutuna sardı.

Tivorlu İsmail konserinde böyle coştular

Şırnak’ta "Tivorlu İsmail" olarak tanınan İsmail Aşkan'ın konserinde vatandaşlar tek sıra halinde eğlendi.