Bölge

Bölge Haberleri

DEM Parti binasına ikinci saldırı

Urfa'da DEM Parti Birecik İlçe Örgütü binasına dün gece ikinci bir saldırı gerçekleştirildi. 7 Mayıs'ta gerçekleşen ilk saldırıyla ilgili seçim sonrası DEM Parti'den istifa eden Mehmet Begit'in ağabeyi Halil Begit halen gözaltında bulunuyor.

Mezopotamya Bulvarı Yeşil Kuşak Projesi tamamlanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Mezopotamya Bulvarı'nda 100 bin metrekare alan üzerinde oluşturduğu yeşil kuşak projesinin yüzde 95'ini tamamladı.

Batman'da el sanatları sergisi yoğun ilgi gördü

Batman'ın Kozluk ilçesinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılışı gerçekleştirilen el sanatları sergisi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Diyarbakır'da gözaltına alınan 587 şüpheliden 44'ü tutuklandı

Diyarbakır'da Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce nisan ayında yapılan çalışmalarda kilolarca uyuşturucu türevleri ele geçirilirken, işlem yapılan 587 şüpheliden 44'ü tutuklandı.

Hazır giyim ihracatı pozitif ivme kazandı

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya, hazır giyim sektöründe ihracatın pozitif ivme kazandığını kaydetti.

GAÜN'de TMDK Konferansı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi ve Devlet Konservatuvarı (TMDK) tarafından 'Dilsiz Kaval, Eğitim Süreci ve Eğitimde Karşılaşılan Problemler' konferansı düzenlendi.

GSO'da Triko Örgü İmalatı Sektör Toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde, Triko Örgü İmalatı Sektör Toplantısı gerçekleştirildi.

Adıyaman'da fırın ve marketlerde denetim yapıldı

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'nin talimatıyla Adıyaman'da çok sayıda fırın ve markette gıda ve hijyen denetimi gerçekleştirildi.

Öncü sanayici M. Naci Topçuoğlu anılacak

Öncü yatırımlarının yanında, eğitime ve topluma hizmet amacıyla gerçekleştirdiği çalışmaları ile Gaziantep'in ve Anadolu'nun efsane sanayicilerinden olan M. Naci Topçuoğlu, vefatının 16. yılında anılacak.

GAİB Mayıs-Haziran dönemi yüz yüze seminer programını açıkladı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) ihracatta nitelikli insan kaynağını artırmak ve dış ticarette daha fazla firmanın yer alabilmesini sağlamak için düzenlediği eğitimlere hız kesmeden devam ediyor.

Mumbarcı Hattuç Bacı'nın başarı hikayesi

Gaziantep'in yöreye ait ürünlerine coğrafi işaretle tanıştırmasının faydalarından biri de kadın istihdamına bulunduğu katkı. Şehirde Hattuç Bacı olarak tanınan Hatice Akdulum 2016'da başladığı Antep mumbar dolması üretimi ile Türkiye çapında mumbar düşkünleri tarafından tanınıyor.

Diyarbakır'da akıl ve zeka oyunları heyecanı

Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası'nın Diyarbakır il finallerinde çeşitli ilçelerden 70'ten fazla öğrenci Türkiye finallerine katılabilmek için bir araya geldi.

Arapça bilgi ve etkinlik yarışmasında 3 birincilik Kahta'dan

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında gerçekleştirilen Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmasının 11'incisi Adıyaman'da düzenlendi.

Şehitkamil Belediye Meclisi 2. Birleşim Toplantısı tamamlandı

Şehitkamil Belediye Meclisi'nin 2024 Yılı Dönemi Mayıs Ayı 2. Birleşim Toplantısı tamamlandı. Toplam 7 madde görüşüldü.

Trafik kazasında yaralanan vatandaş ambulans helikopterle hastaneye nakledildi

Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde trafik kazasında kalça kemiği kırılan ve kafa travması oluşan vatandaş, ambulans helikopterle hastaneye nakledildi.

Alparslan Group'tan çiftçilere muhteşem showroom

Türkiye'nin önde gelen tarım araçları üreticilerinden Erkunt Traktör, Alparslan Group iş birliğinde Gaziantep'te yeni bir bayi açtı.

Kahta'da hedef 5'te öğrenciler yarıştı

Adıyaman'ın Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen Hedef 5 Turnuvası, Gerger, Samsat ve Sincik ilçelerinden gelen öğrencilerin katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Tahmazoğlu İsrail'i protesto eden üniversite öğrencilerine destek verdi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İsrail'i protesto eden Gaziantep Üniversitesi öğrencilerini ziyaret ederek destek verdi.

Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri Gölbaşı ilçesinde başladı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde Trafik Haftası etkinlikleri başladı.

Toplam 5777 haber.