Gülistan Doku'nun arkadaşı Rojvelat Kızmaz'ın cansız bedeni Ilısu Barajı'nda bulundu

Dersim'de kaybolan Gülistan Doku'nun arkadaşı Rojvelat Kızmaz 3 gündür kayıp. Kızmaz'ın cansız bedeni Ilısu Barajı'nda bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Batman’da Rojvelat Kızmaz 9 Şubat Cuma günü saat 10.30'da Petrol Mahallesi’ndeki evinden çıktı, bir daha da kendisinden haber alınamadı. Eşyaları baraj gölünün kıyısında bulundu. Gazeteci Mehmet Kızmaz, kardeşi Rojvelat Kızmaz'ın kaybolmasının ardından Emniyet'e kayıp ihbarında bulundu. 

Rojvelat Kızmaz'ın Dersim'de 5 Ocak 2020'de kaybolan Gülistan Doku'nun en yakın arkadaşı olduğunu belirten Mehmet Kızmaz, şunları söyledi:

"Emniyet ve jandarmanın yaklaşımlarında bir gelişme yok. Kardeşimin bulunması talebiyle gittiğimiz karakollarda suçlu muamelesi gördük. Benim kardeşim Gülistan Doku'nun en yakın arkadaşıydı. Kardeşimin eşyalarını su kenarında bulduk. Onca çağrılarımıza rağmen sadece iki dalgıç görevlendirildi. Bu yaklaşım kardeşimin isminden dolayı mı? Hasankeyf tarihini yok eden baraj şimdi çocukları yutuyor."

Arama ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından Rojvelat Kızmaz'ın cansız bedeni bugün saat 11.00 sıralarında Ilısu Baraj gölünde bulundu.

GÜLİSTAN DOKU 3 YILDIR KAYIP

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'dan, 5 Ocak 2020'de kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamadı. Ailesi, 6 Ocak'ta İl Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp başvurusunda bulundu. Doku'nun bulunması için cep telefonu sinyallerini izleyen güvenlik güçleri, saat 11.29'da Atatürk Mahallesi'ndeki minibüs durağından üniversite aracına bindiğini tespit etti. Yol güzergahındaki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarında yapılan incelemelere rağmen Doku'nun araçtan nerede indiği tespit edilemedi.

Araştırmalar sonunda Gülistan Doku'nun cep telefonunun, en son Uzunçayır Baraj Gölü'ndeki Sarı Saltuk Viyadüğü'nde sinyal verdiği belirlendi. Viyadük üzerinden geçen bir aracın kamerasına da Gülistan Doku'nun olduğu ifade edilen görüntü yansıdı. Dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel koordinesinde Uzunçayır Baraj Gölü'nde AFAD Başkanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ankara, Denizli, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Manisa ve Maraş büyükşehir belediyeleri ile sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve gönüllülerden oluşan 542 kişilik personel, 88 araç, 38 bot, 10 ROV cihazı, 6 dron, 4 sonar ve 3 arama köpeğiyle yapılan aramalara rağmen Doku'ya ait ize rastlanmayınca çalışmalar sonlandırıldı.

​BAŞ ŞÜPHELİ SERBEST

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada, kaybolmadan önce son görüştüğü kişi olduğu belirtilen erkek arkadaşı Rusya doğumlu Zeinal A., olaydan yaklaşık 2 yıl sonra Antalya'nın Alanya ilçesinde gözaltına alındı. Zeinal A., 4 saat süren ifadenin ardından adli kontrolle serbest bırakıldı ve hakkında yurt dışı yasağı konuldu. Zeinal A.'nın babası E.Y. hakkında da Doku ile ilgili gizli kalması gereken kişisel bilgileri sosyal medyadan ifşa ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Mahkeme, E.Y.'yi kişisel verileri ele geçirip, yaydığı gerekçesiyle 2,5 yıl hapse çarptırdı. Ayrıca sosyal medya hesaplarında yapılan inceleme ve araştırmalarda, E.Y.'nin, 2018 yılında Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi şehit eden polis memuru İsmail Hakkı Saraçoğlu hakkında da sosyal medya üzerinden olumlu ifadeler kullandığı tespit edildi. Tunceli Valiliği'nin önerisi üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından Zeinal A.'nın babası E.Y., polislik mesleğinden ihraç edildi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN