Google Gemini dönemi başlıyor!

Google, yapay zeka alanında önemli bir adım atarak Gemini isimli yeni yapay zeka sistemini duyurdu. İşte detaylar...

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Google, aralık ayında yapay zeka alanında önemli bir adım atarak Gemini isimli yeni yapay zeka sistemini duyurdu. Bard’ın yerini alacak olan Gemini, metin, görüntü, ses ve video alanlarında yeni bir seviyeye çıkıyor. Dolayısıyla Gemini, yalnızca modellerden fazlasını temsil ediyor. Zira milyarlarca insanın her gün kullandığı ürünlerden, geliştiricilere ve işletmelere yenilik yapmaları için yardımcı olan API’ler ve platformlara kadar geniş bir ekosistemi destekliyor.

Google Gemini hakkında her şey!

Ultra 1.0 olarak adlandırılan en büyük model, matematik, fizik, tarih, hukuk, tıp ve etik gibi 57 konunun bir kombinasyonunu kullanarak bilgi ve problem çözme yeteneklerini test eden MMLU’da (kapsamlı çoklu görev dil anlayışı) insan uzmanları geride bırakan ilk model oldu.

Gemini Advanced tanıtımı ile Bard, insanların en yetenekli modellerimizi doğrudan deneyimlemeleri için en iyi yol oldu. Çekirdeğindeki ileri teknolojiyi yansıtmak için Bard artık basitçe Gemini olarak adlandırılacak. Gemini, web üzerinde 40 dilde kullanılabilir durumda ve yeni bir Gemini uygulaması Android ile birlikte iOS‘taki Google uygulamasına geliyor.

Ultra sürümü Gemini Advanced olarak adlandırılacak ve mantık yürütme, talimatları takip etme, kodlama ve yaratıcı iş birliği gibi alanlarda çok daha yetenekli bir deneyim sunacak. Örneğin, kişisel öğrenme stilinize uygun bir özel öğretmen veya içerik stratejisi planlama veya iş planı oluşturma konusunda size yardımcı olacak bir yaratıcı ortak olabilir.

Gemini Advanced, Google’ın yapay zeka özelliklerinin en iyisini tek bir yerde sunan yeni Google One AI Premium planına abone olarak kullanılmaya başlanabilir. Bu premium plan, popüler Google One hizmetinin üzerine inşa edilmiştir ve Workspace ve Google Cloud gibi insanların ve işletmelerin her gün kullandığı ürünlere Gemini modellerinin yeteneklerini getirir.

Workspace’te zaten 1 milyondan fazla insan, Duet AI aracılığıyla üretkenliklerini ve yaratıcılıklarını artıran özellikleri kullanıyor. Duet AI, Workspace için Gemini olacak ve yakında Google One AI Premium planına sahip tüketiciler Gmail, Docs, Sheets, Slides ve Meet’te Gemini’yi kullanabilecekler.

Google Cloud için, Duet AI önümüzdeki haftalarda Gemini olacak. Gemini, şirketlerin üretkenliğini artırmasına, geliştiricilerin daha hızlı kod yazmasına ve kuruluşların siber saldırılardan korunmasına yardımcı olacak, bunun yanı sıra sayısız başka fayda sağlayacak.

Geliştiriciler, her büyük teknoloji değişikliğinde temel bir rol oynamıştır ve Gemini ekosisteminde de eşit derecede önemli bir rol oynayacaklardır. Yüz binlerce geliştirici ve işletme zaten Gemini modelleri ile yapılandırma yapmaktadır. Bugün, Gemini Advanced ve yeni yetenekleri hakkında olduğu kadar, gelecek hafta geliştiriciler ve Cloud müşterileri için neyin geleceğine dair daha fazla detay paylaşacağız.

Bu son güncellemeler, cesur bir şekilde yeniliğe nasıl yaklaştığımızı ve bu teknolojiyi sorumlu bir şekilde ilerletip dağıttığımızı yansıtıyor. Ve Gemini modellerimizin bir sonraki iterasyonunu eğitmeye çoktan başladık – daha fazlası için bizi takip etmeye devam edin!

Gemini’nin lansmanından bu yana, dünya çapında insanlar yapay zeka ile tamamen yeni bir şekilde iş birliği yapmak için Bard’ı kullandılar – iş görüşmelerine hazırlanmak, kod hatalarını gidermek, yeni iş fikirleri üzerinde beyin fırtınası yapmak veya geçen hafta duyurduğumuz gibi, etkileyici görüntüler oluşturmak için.

Misyonumuz her zaman yapay zeka modellerimize doğrudan erişim sağlamak oldu ve Gemini, en yetenekli model ailemizi temsil ediyor. Bunun yansıması olarak, Bard artık basitçe Gemini olarak bilinecek.

Gemini’yi telefonunuzda kolayca kullanın başlığı altında, Gemini ve Gemini Advanced’ın Android’de yeni bir uygulama ve iOS’taki Google uygulamasında yeni bir mobil deneyimle sunulduğu belirtiliyor. Bu, Google’ın yapay zeka teknolojisine erişimi daha kolay hale getirme çabasının bir parçası olarak görülüyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN