Gazze'de Kaynaklar Tükendi: Nüfusun Yüzde 90'ı Felaket Düzeyinde Açlıkla Mücadele Ediyor!

Oxfam, BM Dünya Gıda Programı'nın Gazze'deki açlık oranlarına dair verilerine karşı çıkarak, durumun daha vahim olduğunu işaret etti. Uluslararası yardım kuruluşu, Gazze'nin sadece yüzde 25 değil, nüfusunun yüzde 90'ından fazlasının aşırı açlıkla başa çıkmak zorunda olduğunu vurguladı. Bu çarpıcı açıklama, bölgedeki insani krizin boyutlarını gözler önüne sererken, uluslararası topluma acil yardım çağrısında bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Dünya genelinde yardım ve insani öncelikler konusunda etkin çalışmalarıyla bilinen Oxfam, Gazze'de yaşanan acil duruma dikkat çekmek amacıyla sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Oxfam'ın İcra Kurulu Başkan Vekili Aleema Shivji, yaptığı açıklamada, Gazze'nin yaklaşık 2,3 milyon nüfusunun tamamının aşırı düzeyde açlıkla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Açıklamada, Gazze'deki insanların neredeyse tamamının günlük öğünlerini atladığına ve açlıkla mücadelede ciddi zorluklarla karşılaştığına vurgu yapıldı. World Food Programme (WFP) tarafından yapılan Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması'nda (IPC) Gazze halkının dörtte birinin felaket düzeyindeki açlıkla karşı karşıya olduğu değerlendirmesine itiraz edildi.

Ayrıca, IPC değerlendirmesinin gerçek durumu yansıtmadığı ve 24 Kasım-4 Aralık tarihlerinde yapıldığı belirtilerek, bu raporun Gazze'deki gıda güvensizliğinin ciddiyetini ortaya koyduğu ifade edildi. Açıklamada, Gazze'deki nüfusun yüzde 90'ından fazlasının aşırı açlıkla mücadele ettiği vurgulandı.

Oxfam'ın İcra Kurulu Başkan Vekili Aleema Shivji, İngiltere ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Gazze'deki acil duruma yeterince müdahale etmediğini belirterek, uluslararası toplumu Gazze'deki insanların yaşadığı açlık krizine duyarsız kalmakla suçladı. Shivji, "Uluslararası toplum içinde İsrail'in askeri makinesini ve Gazze'deki Filistinlilere yönelik toplu cezalandırmasını dizginlemeyi reddedenler bugün utanç ve suç ortaklığı içindedir. Bu skandal sizin gözetiminizdedir." ifadelerini kullandı.

Oxfam'ın çağrısıyla birlikte, uluslararası toplumdan Gazze'deki insanlara acil yardım ulaştırılması için daha fazla çaba gösterilmesi bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN