Galatasaray'da vurguna dava açıldı

Futbolcuların ve teknik heyetin giyeceği 2 bin 443 forma, çorap ve şort gibi özel ürünleri çalıp satanlar hakkında dava açıldı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Galatasaraylı futbolcular ve teknik heyetin kullandığı 2 bin 443 adet forma, çorap, şort gibi özel ürünleri çalıp, ikinci el uygulamasıyla sattıkları iddiasıyla 4'ü kulüpte görevli, 6 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, sponsor firma tarafından Galatasaray Spor Kulübü'ne, futbolcuların ve teknik heyetin kullanımı için verilen orijinal yeni sezon forma, antrenman yeleği, şort çorap gibi ürünlerin kulüp bilgisi dışında ve rıza alınmadan üçüncü kişiler tarafından internet ortamında satışa sunulduğu gerekçesiyle soruşturma yapılarak, iddianame hazırlandı.

ÖZEL ÜRÜNLER 'KELEPİR MARKETİ' KULLANICI ADIYLA SATILDI

İddianamede, soruşturmanın piyasada satışı yasak bu ürünlerin, ikinci el eşya satışı yapılan bir internet platformunda pazarlandığının tespit edilmesi üzerine, Galatasaray Kulübü tarafından 2021 yılı Eylül ayında yapılan suç duyurusuyla başladığı bildirildi.

Galatasaray Futbol Takımının müsabakaları sayısı kadar sponsor firma tarafından sağlanan ürünlerin, futbolcuların terlemesini önlemek gibi birçok özelliğe sahip olduğu belirtilen iddianamede, söz konusu ürünlerin öngörülen süreden önce tükendiğinin anlaşılması üzerine araştırma yapıldığı anlatıldı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapılan aramada ürünlerin bir kısmının bulunduğu ancak, tesiste bulunması gereken 2 bin 443 ürünün haksız şekilde kulüp dışına çıkarıldığı tespit edildi.

Piyasada satışa sunulan ürünlerden daha üstün özelliklere sahip olan ürünleri, Trendyol bünyesinde yer alan ikinci el satış platformu "Dolap" isimli uygulama üzerinden, kulüpte şoför olarak çalışan Ahmet Kör ve tesis çalışanlarıyla irtibatı olduğu tespit edilen Buğra Fatih Ünsal'ın "Kelepir Marketi" kullanıcı ismiyle ürünleri satışa sunduğu tespit edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN