Fransa'ya En Sert Tepki Evliyalar Diyarı Tillo'dan Geldi!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Haber: Akif Özalp

Evliyalar diyarı Tillo alimlerinden İsmail Hakkı Toprak, Peygamber Efendimiz (s.a.s)'e alçakça hakaret eden yönelik alçakça hazırlanan sözde karikatür serisini ve buna sessiz kalan İslam coğrafyasına çok sert bir şekilde tepki gösterdi.

https://www.youtube.com/watch?v=HNBvgiknbf0&feature=youtu.be

“Resulullah ( S.a.v ) yapılan hakaretler doğrultusunda bir açıklama ihtiyacı duydum Bu hassasiyeti birçok kişiden bekliyordum.” Diyen Toprak sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“İnsanlara rahmet olarak gönderilmiş efendimiz Resulullah ( S.a.v )hakareti kendilerine görev edinmelerini, batı kültürünün bu noktada kendini muvazzaf bilmesine gerçekten bir anlam veremiyorum.  Tasmalarını, tek dişi kalmış canavarlara teslime eden, sözüm ona İslam beldelerinin liderlerinin suskunluğu maalesef üzülmesi ve acı çekilmesi bir duruma neden oluyor. Ümmetin suskunluğu, efendilerine bu hakaretler yapılırken insanların ellerine bir kağıt alıp bir söz serdetme  ihtiyacı duymamaları, peki aceba Resulullah’a ( S.a.v )  Macron’un sözlerinden daha acı değiş mi?”

 “Şuan ümmet sokaklara dökülmekten aciz, ümmet onların iki kuruşluk mallarına ambargo uygulamaktan aciz.” şeklinde konuşan toprak,

Kıymetli dostlarım bizlerin mahremine, bu saldırılar yapılırsa bizlerin önderlerine sözüm ona önder teraki ettiklerimize bu saldırılar yapılırsa biz aynı suskunluğu gösterecek miyiz? Hayır göstermemeliyiz. Gösteriyorsak inanın efendimize gösterdiğimiz iddia ettiğimiz bu sevgi yalandan ibarettir ve başka bir ifadesi olamaz. Bu hakaretler eşimize, annemize, babamıza, kardeşlerimize veya nefsimize yapılsa aynı soğuk kanlılığı gösterebilecek miyiz? Resulullah’a ( S.a.v ) saldırı gelmesin diye Uhut’ta Ashabı İkram kılıç darbelerine karşı ellerini kalkan yaptı.  Şuan ise ümmet sokaklara dökülmekten aciz, ümmet onların iki kuruşluk mallarına ambargo uygulamaktan aciz.” yorumunda bulundu.

“Onlar Mümin Değildir”

 “Resulullah’a ( S.a.v)  Macron itleri, Macron şeytanlarının yaptığı saldırılar, yaptığı hakaretler neticesinde eğer Fransa’ya ambargo uygulayamıyorlarsa ben ilan ediyorum onlar mümin değildir.” İfadelerini kullanan Toprak sözlerini şu şekilde devam ettirdi:

 “Kıymetli dostlarım bugün Arap Devletlerinin liderleri, 950 yıldır şu ümmete zırf vazifesi gören haçlı seferlerine karşı siper görevinde bulunan Türkiye Cumhuriyetine amborgo uygulamayı şahsi menfaatleri için akıl edebilirken, Resulullah’a ( S.a.v)  Macron itleri, Macron şeytanlarının yaptığı saldırılar, yaptığı hakaretler neticesinde eğer Fransa’ya ambargo uygulayamıyorlarsa ben ilan ediyorum onlar mümin değildir. Onların imanlarından şüphe etmiyorum. Bilakis ilan ediyorum. Eğer kendi çıkarları kendi saltanatları için çıkardıkları tepkiyi Resulullah ( S.a.v ) için gösteremiyorlarsa ellerindeki kudretle birlikte aciz kalıyorlarsa onlar tasmalarını bir birine teslim etmiş ve Resulullah’ın ( S.a.v ) çizgisi dışına çıkmışlardır.”

Siirt halkına ve tüm insanlara seslenen toprak son olarak şunları söyledi:

Kardeşlerim, Siirt halkı evliyaların torunları, siz Siirt’i inletmelisiniz. Siirt inlerken Türkiye inlemeli, Türkiye inlerken İslam coğrafyası inlemeli İslam coğrafyası inlerken arş titremeli. Sizi bu titremeye davet ediyorum.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN