Fırlatma tarihi sürekli erteleniyordu! SpaceX, Falcon Heavy Roketi'ni fırlattı

SpaceX Beşinci denemede , Falcon Heavy Roketi'ni fırlattı. Falcon Heavy, üç adet Falcon 9 güçlendiriciden oluşuyor. Falcon Heavy, fırlatıldığında 5,5 milyon poundluk itme kuvvetine sahip.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

SpaceX, bu misyonu bu ayın başlarında başlatmayı planlamıştı. Ancak aksilikler peşini bırakmadı. Kötü hava koşulları da dahil olmak üzere bir dizi sorun ortaya çıktı. Son belirlenen tarih 13 Aralık idi. Ancak aksilikler neticesinde görev tarihi 28 Aralık’a ertelendi.

SpaceX bu görevi USSF-52 misyonu olarak isimlendiriyor. Falcon Heavy Roketi ertelemelerin ardından 28 Aralık Perşembe günü akşam saatlerinde Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden havalandı. Elon Musk liderliğindeki uzay uçuşu şirketi, lansmanı uzay meraklılarıyla paylaştı. Roketin üç iticisinden ikisinin fırlatılması ve inişi de dahil olmak üzere görevin ilk bölümünü canlı olarak yayınladı.

Kalkıştan yaklaşık sekiz dakika sonra, Falcon Heavy’nin iki yan iticisi dik iniş için eve döndü. Bunun yanı sıra çekirdek itici, yükünü yörüngeye doğru beslemeye devam etti.

Falcon Heavy, üç adet Falcon 9 güçlendiriciden oluşuyor. Falcon Heavy, fırlatıldığında 5,5 milyon poundluk itme kuvvetine sahiptir. Bu da onu şu anda kullanımda olan en güçlü roketlerden biri haline getirmektedir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN