Ethem Sancak Uzun Bir Aradan Sonra Gözüktü!

Kesin ihraç talebiyle AK Parti İstanbul İl Disiplin Kurulu'na sevk edilen ve ardından uzun bir süre televizyon ekranlarından uzak kalan Siirtli İş insanı Ethem Sancak Ankara'da ilaç üreticileri ile bir araya geldi. Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yapan Ethem Sancak, milli ilaç stratejisi geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Ankara'da ilaç üreticileri ile bir araya geldi. Milli ilaç sanayi atılımı çağrısı yaptı. İlacın millileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

İş insanı Ethem Sancak, 14 Mayıs Eczacılar Günü nedeniyle düzenlenen Sancak Ecza Deposu Ankara Şube Açılış Günü’ne katıldı. Sancak, şunları söyledi:

'İLAÇ SEKTÖRÜNÜN YÜZDE YÜZÜ DIŞI BAĞIMLI'

"10 milyar dolar doğrudan ithalat yapıyoruz. Neredeyse ilaç sektörünün yüzde yüzü dışa bağımlı ve biz çok uluslu ilaç tekellerine hep birlikte hamallık yapıyoruz. Eczacıdan doktoruna kadar."
Ethem Sancak, milli ilaç sanayi atılımı konusunda Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı. Çözüme işaret etti.

'ÇÖZÜM İLACI MİLLİLEŞTİRMEK'

"Çözüm ilacı millileştirmek. Milli ilaç politikasıyla molekül bulmak. Türkiye Cumhuriyeti’nin savunma sanayide yaptığı gibi bir milli ilaç stratejisi geliştirmesi lazım. Bunun için gerekli insan kaynağımız var."

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN