Eruh Belediye Başkanı Cevher Çiftçi: Milletimize Hizmet Yolunda Durmak Bilmeden Çalışıyoruz

Siirt'e bağlı Eruh Belediye Başkanı Cevher Çiftçi, ilçede yapılan çalışmaları anlattı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Artı Siirt Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulunan Başkan Çiftçi, Eruh halkının sorunlarıyla dertlendiklerini ve sorunlara teker teker çözüm bulduklarını söyledi.

Yeni iş istihdamı, yeni imar alanları, altyapı, üst yapı, yol çalışmaları, sosyal belediyecilik anlamında birbirinden önemli çalışmalara imza atan Başkan Çiftçi, ayrım gözetmeksizin Eruh halkının sorunlarına çözüm buluyor.

“15.000 m² kilitli parke taşı yapımı gerçekleştirildi”

Başkan Çiftçi, “İlçemiz Fatih, Dih ve Sarıgül mahallerimizde 15.000 m² kilitli parke taşı yapımı gerçekleştirilmiştir. İlçemiz Şehir girişlerinde ve Muhtelif Alanlarında 800 metre taş duvar yapımı gerçekleştirilmiştir. Sarıgül Camisi 50 metre istinat duvarı çalışmalarımız tamamlanmıştır. Sarıgül mahallesi mezarlık yolu genişletilmesi yapılıp 250 m dekoratif perde beton duvarı yapılmıştır. İlçemiz Fatih mahallesinde 122.sokakta yol genişletmesi yapılarak 90 metre perde beton duvarı yapılmıştır.  İlçe merkezi muhtelif yerlerde 4500 metre Koriger borularla kanalizasyon hatları yenilenmiştir.”

“Eruh’un 50 Yıllık Altyapı Sorununa Neşter Vurduk” 

“Milletimize hizmet yolunda durmak bilmeden çalışıyoruz” diyen Başkan Çiftçi, altyapıya büyük önem verdiklerini belirterek, “İlçe Merkezi Alt Yapı Çalışmalarımız kapsamında 27 km yeni Şehir içi İçme Suyu Şebekesi hatları ve 1500 m³ ve 400m³ olmak üzere 2 adet su depolarıyla birlikte fiziki olarak gerçekleştirilmiştir. Belediye kurulduğundan beri altyapıya neredeyse el atılmamıştı. Yoğun çalışmalarımız sayesinde İl Başkanı Ekrem Olğaç ve Milletvekili Osman Ören’in desteğiyle ilçemiz 50 yıl altyapı sorunu çekmeyecek.”

“Yollarımızı ve Kaldırımlarımızı Baştan Sona Yeniledik”

Başkan Çiftçi, şöyle konuştu:

“Şehir içi içme suyu Alt yapı çalışmalarından sonra bozulan tüm cadde ve sokaklarımız tekrardan kilitli parke taşları ile onarılması tamamlanmıştır. Şehir içi cadde ve sokaklarımızda 6100 m bitümlü sıcak asfalt ve 2100 m ise Sıcak asfalt onarım olmak üzere toplamda 8300 m sıcak asfalt projemiz tamamlanmıştır. 2021 yılında ise diğer sokaklarımızın da yapılması için projenin yüzde 20’lik iş artışına gidilerek 3100m cadde ve sokaklarımızın da asfalt çalışmaları tamamlanmıştır. İlçemiz Şırnak caddesinde sağlı ve sollu toplamda 6000 metre tüm mevcut tüm kaldırımların yenilenme çalışmaları ve yeni kaldırımların yapılması çalışmaların yapılması çalışmaları devam etmektedir.”

“6 adet işyeri istihdama sunuldu”

Başkan Çiftçi, faaliyet görmeyen İlçe Semt Pazarının Kapalı işyerlerine dönüştürülmesi gerçekleştirilmiş olup İlçemize 6 adet işyeri istihdama sunulduğunu belirtti.

Çiftçi, ilçemiz Müftülük Hicret Kuran kursunda kız çocuklarının daha temiz bir ortamda ihtiyaçlarını giderilmesi için 30 m² wc ve lavabo inşa edildiğini söyledi.

Başkan Çiftçi, çalışmalarından şöyle bahsetti:

“İlçemiz isale hattında sürekli arızalar meydana geldiğinden İller Bankası Diyarbakır Bölge Müdürlüğünden talep ettiğimiz 1000 m 400'lük 20 atü polietilen içme suyu boruları belediyemize hibe alımı gerçekleştirilmiş olup ilçemizin ishale hattında yenileme çalışmaları tamamlanmıştır. İlçe Merkezi Yeni Numarataj, Adres Değişikliği ve Levhalama çalışmaları gerçekleştirildi. Çarşı merkezinin 35 adet aydınlatma armatörler takılarak daha aydınlık bir hale getirilmiştir.

“Modern Aydınlatma Çalışmaları Projesi Başlatıldı”

İlçemiz çarşı merkezi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Şehit Süleyman Aydın caddesinde modern aydınlatma çalışmaları projesi tamamlanmış olup çalışmaları başlatılacaktır. 

Kocaeli Belediyesiyle ile yaptığımız istişareler sonucu Yapılması Planlanan Düğün Salonu Projemiz Fatih Mahallesi 103 ada 46 parsel nolu 7537 m² taşınmazda düğün salonu yapılmak üzere yer tahsisi yapılmıştır. Kardeş Belediye protokolü imzalanmıştır. Çalışmalar başlatılmak üzere Proje çalışmaları devam etmektedir.

Eruh Şırnak Çevreyolu (Harraki) mevkiinde bulunan taşınmazların 3194 sayılı imar kanunu 18. Maddesi gereğince imar uygulanması planlanmaktadır. Çalışmalar tamamlanmış olup vatandaşlarla görüşülecektir.

İlçemiz mevcut uygulama imar planında bulunan tüm yapılar sıkıntılı durumda olduğundan yapıları kurtarmak adına gerekli imar revize çalışmalarının yapılması planlanmaktadır.

“TOKİ çalışmaları kapsamında 94 Adet Sosyal Konut Projesi onaylandı”

TOKİ çalışmaları kapsamında 94 Adet Sosyal Konut Projesi onaylanmış olup Eruh halkının hizmetine sunduk.

İlçemiz Fatih mahallesinde bulunan eski Maliye Lojmanları yıkılıp yerine Millet Bahçesi yapılmak üzere Fatih Mahallesi 126 ada 9 parsel nolu 3099m² taşınmazın tahsisi yapılmış olup, gerekli proje çalışmaları başlatılacaktır.

“200 Gence İş İstihdamı Sağlayacağız”

Belediye Başkanlığımıza Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Hazineye ait Sarıgül Mahallesi 225 ada 20 parsel nolu 3856 m² taşınmaz Makine İkmal ve Otopark olarak Belediyemize tahsisi gerçekleştirilmiştir. Bizlerde bunu tekstil atölyesi yeri olarak ayırmaya karar verdik ve 6 Milyon Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ilçemize 6 Milyon Türk Lirası ayrıldı. Şuan da DİKA ile bir çalışmamız var şuan da bütün resmi işler bitti. Allah’ın izni ile 1 ay içerisinde bunu da bitirip ihalesine çıkacağız.  Bu bizim ilçemiz için çok önemli bir proje. Eruh’ta işsizlik oranı çok fazla olduğu için 200 gencimize iş olanağı sağlayacağı için buradan göçün önüne geçmiş olacağız. Eruh halkına hayırlı uğurlu olsun. 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 1 adet Kazıcı-Yükleyici İş Makinası, 1 adet kırıcı, 1 adet 13.000 It kapasiteli Su Tankeri ve Distribütörü (Arazöz) ve 1 adet binek araç Belediye Başkanlığımıza tahsis edilmiştir.

Şehir içi ve Cevizlik Mevkii güzergâhlarında Bisiklet Yolu, Mesire Alanı ve Yürüyüş Yolu Projeleri tamamlanmış olup, İller Bankası Genel Müdürlüğü Yatırım Değerlendirme Daire Başkanlığına sunulmuştur en kısa sürede onaylatıp çalışmalarımıza başlayacağız.

“Belediyeye Büyük Gelir Sağlanacak”

İlçemiz Dih Mahallesi Girezini mevkiinde GES(Güneş Enerji Santrali) ile ilgili çalışmalarımız başlatılmıştır. Çalışmalar sondajı tamamlanmıştır.  Tüm geliri belediyeye gelecek ve bu anlamda belediyeye büyük katkı sunacağız.

Ülkemizdeki pandemi sürecinden dolayı vatandaşlarımıza katkıda bulunmak amacıyla 2000 adet koli yardımı yapılmış, 1000 adet kolonya dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Tüm okullarımızın, kurumlarımızın dezenfekta edilmesi için çalışmalarımız yapılmıştır.

“200 öğrencimizin el sanatları, spor ve kültür alanlarında gelişimleri desteklenecek”

Kültür Sanat Evimizde başta yaz okullarımız olmak üzere toplamda 200 öğrencimizin el sanatları, spor ve kültür alanlarında gelişimlerini desteklemek. Adına tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Sürekli Eğitim Merkezimizde bulunan üniversite hazırlık öğrencilerimizin kırtasiye, materyal, kitap desteği ve merkezimizin diğer tüm ihtiyaçları karşılanmıştır ve karşılanmaya devam edecektir. Bu anlamda her yıl bu merkezlerimizden 30’a yakın öğrencimiz üniversite kazanmaktadır. Benim kızımda ora üniversiteye hazırlandı ve üniversiteyi kazandı. 

“İlçeye yeni yüzme havuzu yapımı gerçekleştirildi”

İlçemize 235 metrekare büyüklüğünde portatif yüzme havuzu yapımı gerçekleştirilmiştir. 

Şırnak caddesinde bulunan işyerlerinin önüne daha estetik görünüm verilmesi için 210 m² granit yapımı yapılmaktadır. Dih mahallesinde bulunan işyerleri önlerine 195 m² granit yapıldı. Daha modern bir görüntü sağlanmış oldu.
Sarıgül mahallesinde 1.5 km imar yolu açıldı. İlçemiz gittikçe büyüyor ve bu anlamda yeni imar yolu ile halkımızın hizmetine devam ediyoruz.

Şırnak caddesinde bulunan yeni kaldırımların bordürleri boyama işlemi gerçekleşmiştir. Şırnak caddesinde 25 m istinat duvarı yapımı gerçekleşmiştir.

Yıllardır kullanılan mezarlık alana Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ait bir araziyi Milli emlaktan alarak Belediyemize tahsis ettik. 8436 metre kare büyüklüğündeki alan ile birlikte 100 yıla yetecek kadar bir mezarlık ihtiyacını gidermiş oldu.

“İçme Suyu ev bağlantı projesi için hazırlıklar yapıldı”

İlçenin yeni bir imar planı yapılması için sondaj ve revize imar çalışması başlatıldı. Yıllar önce harita üzerinde yapılan bir imar çalışması söz konusuydu. Bizler belediye olarak bir şehir planlayıcısı ve jeoloji mühendisi ile birlikte imar çalışması yapılıyor. İmar sorunu nedeniyle çok büyük sorunlar yaşıyorduk ama yeni başlattığımız yeni imar ile birlikte belediye çalışmalarımızı daha da geliştirerek yapacağız.”  

Başkan Çiftçi, çalışmaları gerçekleşmesine yardımcı olan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilgili bakanlıklar ve İl Başkanı Ekrem Olğaç ile Milletvekili Osman Ören’e teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN