Erdoğan tüm partilere çağrıda bulundu: Gelin yıl içerisinde çalışmaları tamamlayalım

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısındaki konuşmasında yeni anayasa konusunda tüm siyasi partilere seslenerek "Çağrıda bulunuyorum, gelin yeni anayasa tekliflerimizi yıl içinde hazırlamaya başlayalım ve tartışalım. Kimseyi dışarda bırakmadan bunları milletimizle paylaşalım'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'deki grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunup geçtiğimiz günlerde sinyallerini verdiği yeni anayasa için tüm partilere seslendi. Erdoğan, konuya ilişkin, "Yeni anayasayı konuşmak ve hazırlamak için şartlar gayet uygun. Çağrıda bulunuyorum, gelin yeni anayasa tekliflerimizi yıl içinde hazırlamaya başlayalım ve tartışalım. Kimseyi dışarda bırakmadan bunları milletimizle paylaşalım. Cumhuriyetimizin 100. yılını darbe anayasası ile değil yeni bir sivil anayasa ile karşılayalım. Cumhur İttifakı olarak yeni anayasa çalışmalarına en yapıcı katkıyı sunmakta kararlıyız. Nihai karar milletimizin olacaktır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"TBMM'yi yeni ve tarihi bir görev daha bekliyor. Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız MHP'nin de yeni anayasa teklifine olumlu bakmasıyla inşallah Türkiye, tarihinde ilk defa sivil bir Anayasa hazırlama ve gerçek bir özgürlük ortamında milletin takdirine sunma şansına kavuşmuştur. Milli iradenin gücünü yansıtacak yeni Anayasamızın, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı için belirlediğimiz hedefleri taçlandıracağına inanıyorum.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN