Erdoğan, Kavala ve Demirtaş sorusuna kızdı, ABD'de gazeteciyi azarladı: 'Sözümü kesmeye hakkın yok'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de verdiği röportajda soru üzerine, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın tutukluğuna ilişkin soruya sinirlendi. Gazeteciyi, soruları nedeniyle 'Sözümü kesmeye hakkın yok, saygı duyacaksın' diyerek, azarladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

BM Genel Kurulu için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, PBS kanalına röportaj verdi. Erdoğan, Amna Nawaz'ın sorularını yanıtlarken, konu tutuklu siyasetçiler, gazeteciler ve Osman Kavala'ya gelince tansiyon yükseldi.

ERDOĞAN: KAVALA PROTESTOLARIN FİNANSÖRÜYDÜ

Nawaz'ın, Türkiye'de gazeteci Sedef Kabaş, iş insanı Osman Kavala ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gibi üst düzey tutuklamalar bulunduğunu belirterek, "Bu kişileri susturmaya mı çalışıyorsunuz? Söz konusu kişilerden tehdit algılıyor musunuz?" sorusu üzerine Erdoğan, şu yanıtı verdi:

"Sizi bu niye bu kadar ilgilendiriyor? Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde bu tür kararları yargı verir. Eğer yargı bu yönde bir karar vermişse, o zaman yargının verdiği bu karara saygı duyalım. Ben yargı adına konuşacak durumda değilim. Bahsettiğiniz bu kişi (Kavala) protestoların finansörüydü."

Davalarla ilgili soru üzerine "Ben onlarla uğraşacak değilim. Kararları yargı veriyor" ifadesini kullanan Erdoğan, Selahattin Demirtaş için "Terörist, 200'den fazla kişinin ölümüne yol açtı. Bu nedenle yargı bir karar verdi" deyince gazeteci Nawaz araya girerek yeni bir soru sormak istedi. Ancak, bu duruma sinirlenen Erdoğan, "Sözümü kesmeye hakkın yok. Saygı duyacaksın, yargının verdiği karara saygı duyacaksın. Amerikan yargısı yargı da Türkiye'nin yargısı yargı değil mi? Türkiye'nin yargısına da saygı duymaya mecbursunuz" dedi.

'DÜNYANIN NERESİNDE ÖZGÜRCE DOLAŞABİLİRLER'

Türkiye'de hapiste bulunan gazetecilerle ilgili soruya da Erdoğan, benzer yanıtı verdi: "Eğer teröre destek verdiyseler, onlar terörü destekliyorlarsa, dünyanın neresinde özgürce yaşayabilir veya dolaşabilirler? Bu insanlar terörü destekliyor ve bu kişiler hakkında yargı kararını veriyor."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN