Erdoğan'dan Suriye'nin kuzeyine harekât sinyali

Suriye'nin kuzeyine yapılması planlanan operasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Bir gece ansızın onların da tepelerine ineriz, inmeye de mecburuz' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Azerbaycan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerle bir söyleşi gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'nin kuzeyine yapılması planlanan harekatla ilgili kararlılık mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsviçre ve Finlandiya'nın NATO üyeliği, ABD'nin PKK'ye silah yardımını ve Yunanistan ile ilgili konular hakkında değerlendirmede bulundu.

"Teröre destek veren ülkelerin NATO’ya girmesine 'evet' diyemeyiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç’le bizim heyetimizin yapmış olduğu görüşmeler maalesef beklenen düzeyde olmadı. Bunların beklentisi var fakat Türkiye’yle ilgili atmaları gereken adımları atmadıkları gibi, bu görüşmeleri yaptığımız süreç içerisinde hala bunlar, özellikle İsveç, Stockholm’ün caddelerinde teröristleri gezdiriyor, kendi polisleriyle onları güvence altına alıyor. Hatta hatta görüşmeyi yaptıkları günün akşamında İsveç devlet televizyonunda Salih Müslim denen teröristi konuşturarak bize her türlü yanlışı yaptıkları gibi, F16 meselesinde vesaire yine olumsuz tavırlarını, yaklaşımlarını sürdürüyorlar. Bunlar dürüst değiller, samimi değiller. Bir güvenlik teşkilatı olan NATO’da bu tür teröristleri bağrına basan, bu tür teröristleri kucağında besleyen ülkelerle ilgili biz geçmişte yapılan yanlışın tekrarını yapamayız." dedi.

ABD'nin PKK'ye binlerce silah tır yardımı

Suriye’nin kuzeyinden Türkiye’ye karşı yapılabilecek en ufak bir saldırıyı cevapsız bırakılmayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye’nin kuzeyinde malum terör örgütlerinin odaklanma noktaları var. Bu odaklanma noktaları, Suriye’nin kuzeydoğusundan kuzeybatısına kadar bütün o bölgelerde mevcut. Başta ABD olmak üzere tüm koalisyon güçleri maalesef bu terör örgütlerine ciddi manada silah, araç, gereç, mühimmat yardımı yapıyorlar ve bunu hala devam ettiriyorlar. ABD buraya binlerce tır bu yardımları yaptı. Kime yapıyor? PKK, YPG, PYD terör örgütlerine. Hepsine bu yardımlar yapıldı, hala da devam ediyor. Hatta bunlara bölgede eğitim de veriyorlar. Şimdi, bu gerçekler ortada dururken biz hala bunları görmezlikten mi geleceğiz?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi lazım. Amerika’nın da üzerine düşen görevi yerine getirmesi lazım. Amerika eğer üzerine düşen görevi terörle mücadelede yerine getirmiyorsa biz ne yapacağız? Başımızın çaresine bakacağız. Bir yerlerden izin alarak terörle mücadele yapılmaz. Her zaman söylediğim gibi, bir gece ansızın onların da tepelerine ineriz, inmeye de mecburuz." dedi.

Yunanistan ile ilişkiler

Yunanistan'ın kendine çeki düzen vermesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yunanistan’la Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantılarına son verdik mi? Bunu açıkladık mı? Bu ne demektir? ‘Ey Yunanistan kendine çeki düzen ver’ demektir. Sen kendine çeki düzen vermedin, biz de Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi kaldırdık. Artık şu an itibarıyla Miçotakis muhatabım değildir. Niye? Ben siyaseti şahsiyetli bir şekilde yürüten insanları muhatap alırım. Benimle konuşacaksın, yemek yiyeceğiz, ‘üçüncü ülke veya şahısları aramıza koymayalım’ diyeceğiz, bunun sözünü vereceksin; ondan sonra 15 gün geçecek, ABD’ye gideceksin, Amerikan Kongresinde Türkiye’nin aleyhinde konuşma yapacaksın. Neymiş? Oradan alacağı alkışlar için. Kusura bakma. Bizim bunlarla yapacağımız bir şey yok. Bu denli silahlanma şu, bu, vesaire; bu süreci işletenlerle yapılacak bir şey yok. Yapacağımız tek şey var; bize dost olana dostuz ama bir defa şunu iyi bilsinler ki bize düşman nazarıyla bakanlarla da biz gereğini yaparız." ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN