Erdoğan'dan sigara içenlere: Aç, sefil geziyor ama almaktan geri durmuyor

Dünya Tütünsüz Günü Gençlik Buluşması'nda konuşan Ak Parti'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Kendi yakın çevremizden başlayarak karşılaştığımız herkesi tütün ürünlerinin zararlarına karşı ikaz ediyor, hatta varsa sigara paketine el koyuyoruz' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Sigarada vergileri devamlı artırdıklarını belirten Erdoğan, "Aç, sefil geziyor ama onu almaktan geri durmuyor. Rakıyı almaktan, birayı almaktan geri durmuyor" dedi.

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sigarada vergileri devamlı artırdıklarını belirterek, "Bundan dolayı da çok rahatsızlar. Hem suluda artırıyoruz hem sigarada artırıyoruz" dedi. "Aç, sefil geziyor ama onu almaktan geri durmuyor" diyen Erdoğan, "Rakıyı almaktan, birayı almaktan geri durmuyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen Dünya Tütünsüz Günü Gençlik Buluşması'nda konuştu.

"31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü'nün toplumumuzun her kesiminde bu ölümcül tehlikeye karşı farkındalık oluşturmasını diliyorum" diyen Erdoğan, "Tütün salgını önlenebilir hastalık ve ölüm sebepleri ile ilk sırada yer alamsı sebebiyle en büyük küresel sağlık tehdididir. Ülkemizin her yıl 100 bin insanın bu hastalıklardan öldüğü gerçeğine rağmen bu salgınla mücadelede arzu ettiğimiz yerde değiliz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Hükümetimizin sağlıklı gençler politikalarını tütün, alkol, uyuşturucu gibi maddelerin kullanımı ile mücadele eksenli olarak sürdürdük. Gerçi bilinen sigara markaları yerine nargile, puro, elektronik sigara gibi bu mücadelenin arkasından dolanmak isteyenler de yok değil. Hepsinin farkındayız."

"Biz gençlik yıllarımızdan beri bu mücadelenin en ön safında olduk" diyen Erdoğan, "Kendi yakın çevremizden başlayarak karşılaştığımız herkesi tütün ürünlerinin zararlarına karşı ikaz ediyor, hatta varsa sigara paketine el koyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler, paletli yüzme sporcusu Ömer Faruk Saydam, beden eğitimi ve spor öğretmeni Suat Arı gibi isimler de açıklamalarda bulundu.

"Buraya basket maçından geliyorum" diyen Erdoğan, "Bugün de bayağı skorerdim. 36 sayı yaptım. Biz kazandık, farkla" ifadelerini kullandı.

"NARGİLENİN SİGARADAN DAHA ÇOK ZARARI VAR"

Nargile hakkında da konuşan Erdoğan, "Nargile sigaradan daha az zararlı değil. Tam aksine daha çok zararı var. Bu zarardan da milletimizi kurtarmak için inşallah bazı hazırlıklar yapıyoruz. Çünkü onu da başarmamız lazım" dedi.

"SİGARADAKİ VERGİLERİ DEVAMLI ARTIRIYORUZ"

Sigaradaki vergileri devamlı artırdıklarını belirten Erdoğan, "Bundan dolayı da çok rahatsızlar. Hem suluda artırıyoruz hem sigarada artırıyoruz. Hayret! Aç, sefil geziyor ama onu almaktan geri durmuyor. Rakıyı almaktan, birayı almaktan geri durmuyor" ifadelerini kullandı.

"AÇ KALAN YOK" DEMİŞTİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Mayıs'ta DEİK Merkez Ofisi Açılışı ve Ustalara Saygı Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulunmuş ve "Birileri çıkıp 'aç kaldık' diyor, vicdansızlık yapma, ne aç kalması! Aç kalan filan yok, yeter ki bu noktada dürüst ol, samimi ol" demişti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN