Enkaz başında yürek yakan manzara! Cenazeleri vesikalık fotoğrafla teşhis ediyorlar

Hatay'ın Antakya ilçesinde depremin ardından bazı noktalarda arama kurtarma bazı noktalarda ise enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği alanlarda vatandaşların umutlu bekleyişi sürerken, enkazda hayatını kaybedenlerin kim olduğunu öğrenmek isteyen kişilere ise görevli tarafından vesikalık fotoğraflar gösteriliyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 2 büyük depremin ardından 35 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. Depremin en çok etkilediği kentlerden Hatay'da yüzlerce bina yerle bir olurken, yıkılan binaların çoğunda iş makinaları çalışmaya başladı. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği binaların önünde ise enkaz altındaki kişilerin yakınlarının bekleyişi sürüyor.

BİR YANDA UMUT BİR YANDA GÖZYAŞI VAR

Soğuk havaya rağmen ateş yakarak, battaniyelere sarılarak ısınmaya çalışan vatandaşlar enkazda çalışmalarına devam eden ekiplerden umutla bir haber bekliyor. Bazı kişiler enkaz üzerine çıkarak çalışmaları yakından takip ederken, yakınlarının ölüm haberini alanlar ise gözyaşı döküyor. Enkazdan çıkan fotoğraflar, eşyaları toplamak da geride kalanların zor anlar yaşamasına neden oluyor.

Enkaz başında yürek yakan manzara! Cenazeleri vesikalık fotoğrafla teşhis ediyorlar

VESİKALIK FOTOĞRAFLARDAN TEŞHİS ETMELERİ İSTENDİ

Antakya ilçesi Kanatlı Caddesi üzerinde yıkılan bir binada da dün arama çalışmaları devam etti. Binadan çıkan cenazeleri teşhis etmek isteyen kişilere ise vesikalık fotoğraflar gösterilerek yakınlarını teşhis etmeleri istendi. Kalabalık grubun meraklı gözlerle görevlinin gösterdiği fotoğrafa bakmaya çalışması görenleri hüzünlendirdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN