'Emekli kartı' yolda: Kimler yararlanacak?

Seçim öncesi seyyanen zam ihtimalleri emeklinin gündemindeyken emekli maaşı 10 bin TL ve daha az olan emekliler için yeni formül masaya geldi. İddiaya göre doğalgaz, elektrik ve gıda yardımı için 'Emekli kartı' verilecek. Düzenlemenin Ramazan Bayramı öncesinde duyurulması bekleniyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Başta en düşük emekli aylığı alanlar olmak üzere dar gelirlilere yönelik yeni destek programları üzerinde çalışılıyor. AKP’nin toplantılarında, seçim çalışmaları sırasında en fazla karşılaşılan problem olan hayat pahalılığı ve emeklilerin durumuna yönelik yeni bazı adımların atılması gerektiği üzerinde durulduğu iddia edildi.

EMEKLİLER İÇİN ÖZEL KART

Sabah’tan Zübeyde Yalçın’ın haberine göre bu kapsamda, en düşük emekli aylığı alanlara yönelik doğalgaz, elektrik ve gıda yardımı adı altında destek verilmesi önerisi tartışmaya açıldı. İddiaya göre yapılan planlamada 10 bin lira ve altı maaş alan ve başkaca bir geliri olmayan emeklilere ‘Emekli kartı’ verilecek. Bu kartlara doğalgaz, gıda ve elektrik harcamalarında kullanılması şartıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından para yüklenecek. Düzenlemenin Ramazan Bayramı öncesi duyurulabileceği kaydedildi.

ASGARİ ÜCRET İÇİN DE BENZER FORMÜL MASADA

AKP kurmayları, ilerleyen süreçte aynı uygulamanın sadece asgari ücret geliri olan ailelere de yapılabileceğini, özellikle eğitim yardımı adı altında desteklerin verilmesinin planlandığını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN