Dünya Çölyak Günü Siirt'te Etkinliklerle Kutlandı

Siirt Belediyesi 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü dolayısıyla kentteki çölyak hastaları için bir etkinlik düzenledi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü nedeniyle kent merkezindeki çölyak hastaları için Öğretmen Evi’nde bir etkinlik düzenledi. 

Ekinliğe Siirt Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Özekinci, çölyak hastaları ve aileleri katıldı.

9 Mayıs Dünya Çölyak Günü’nü kutlayan Özekinci, çölyaklıların hayatlarındaki zorlukları gidermek için her türlü glütensiz gıda desteğini sürdürdüklerini dile getirerek, çölyak hastalarıyla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Başkan Yardımcısı Özekinci, “Çölyak hastası kardeşlerimizin her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bugün de 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü dolasıyla bir araya geldik. Çölyak hastalarının yeterli ve dengeli beslenmelerine yardımcı olmak amacıyla glutensiz gıda yardım paketi dağıtımımız devam ediyor. Kentte yaşayan çölyak hastalarının glütensiz gıdalara daha kolay ulaşmaları ve bu konuda mağduriyet yaşamamaları için gıda paketlerini belirlenen adrese ulaştırmaya devam ediyoruz. Bugün etkinlik sayesinde çok güzel bir topluluğun bir arada olduğunu görmek bizi sevindirdi. 9 Mayıs Çölyak Dünya Günü kutlu olsun” dedi.

Çölyak hastalarını bilgilendiren Diyetisyen Şilan Asut, günümüzde insanların nasıl beslenmeleri gerektiği konusunda bilgiler paylaştı.
Asut, “Bugün çölyak hastaları ile bir araya gelerek güzel bir gün geçirdik. 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü kutlu olsun” dedi.
Etkinlikte çölyak hastalarına glütensiz tatlı ikram edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN