Ali Babacan: Siirt yine demokrasinin önünü açacaktır

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, 'Tam demokrasi yolunda büyük bir yol ayrımının tam eşiğindeyiz. Önümüzdeki seçim partilerin birbirleri ile sıradan yarıştığı bir seçim değil. Önümüzdeki seçim bir sistem seçimidir. Bu ucube tek kişilik yönetimle ayrıcalıklı zulmedenin ülkesinde yaşamaya devam mı edeceğiz, yoksa tam demokrasi ile milletimizin egemenliğini sağlayacağız, işte 14 Mayıs bunun seçimidir. ' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Partisinin Halk Buluşma etkinliği kapsamında DEVA Partisi Siirt il binası önünde toplanan vatandaşlara hitap etti.

Etkinliği, CHP Siirt Milletvekili adayları, Millet İttifakı Siirt İl başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Burada konuşan Babacan,” Merkezi hükümetin bürokrasi kadrosu ve bakanlıkların, iktidar partisiyle beraber çalıştığını belirterek, “Normalde olması gereken merkezi hükümetin birimlerinin devletin temsilcisi olması gerekir. Her partiye eşit yakınlıkta olması lazım, maalesef bu böyle değil. Bu adalet değil, adalet devlet birimlerinin her partiyle eşit yakınlıkta olmasıdır.  Bir kilo soğan 30 lira olunca o hükümete güle güle deme zamanı geliyor, müsait bir yerde indireceğiz.” Dedi.

Çete, mafyanın her yeri sardığını söyleyen Babacan, konuşmasının devamında “Devleti şu mafya kalıntılarından temizlemektir, yeter artık. Arka arkaya videolar çıkıyor, youtube yayınlarının biri bitiyor biri başlıyor. Çete, mafya sarmış her yeri. Asıl mesele kamu kaynaklarını yandaşlara peşkeş çekilmesini önlemek. Asıl mesele milletin kaynaklarını yine bu millet için harcamaktır. Asıl mesele 783 bin kilometrelik vatan topraklarında özgürlüğün, zenginliğin ve adaletin türküsünün hep bir ağızdan söyleyebilmektir. İşte biz bunun mücadelesini veriyoruz. Biz bu yola özgür ve zengin bir Türkiye için çıktık. Biz bu yola her bir vatandaşımızın, elin Avrupa vatandaşının yaşadığı hayat standardına ulaşabilmesi için çıtkık. Siirt nasıl ki 20 sene evvel vesayetçilerin isteğini kursaklarında bırakıp demokrasinin önünü açtıysa bu Pazar günü de Siirt yine demokrasinin önünü açacaktır.” İfadelerini kullandı. 


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN