Dolar baskı altında, altın ralli yaptı

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, son 40 yılın en hızlı parasal sıkılaştırma programının sonuna gelindiğini ima ettiği açıklamaları nedeniyle dolar endeksi baskı altına girdi ve altın fiyatları ralli yaptı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Fed Başkanı Powell'ın son kırk yılın en hızlı para politikası sıkılaştırma programının sona erdiği mesajını vermesi altın ve gümüş piyasasında hareketlilik yarattı. Fed faiz artırımını durdurdu ve bankacılık krizine dair endişeler arttı. Altın ons başına 2079 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini test etti ve gram altın 1300 TL ile rekor kırdı.

Uzmanlar, altının özellikle dolar üzerindeki baskının artmasıyla yılın geri kalanında 2100-2300 dolara kadar yükselebileceğini öngörüyorlar. Gümüş de benzer bir eğilim göstererek ons başına 26 dolara yaklaştı. Gümüş Enstitüsü, küresel gümüş talebindeki artışın arz açığını ortaya çıkardığını ve fiyatları destekleyebileceğini belirtti. Uzmanlara göre gümüşün arkasındaki momentum, metali bir noktada 30 dolarlık zirveye taşıyabilecek bir dizi yüksek seviyeye işaret ediyor.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN