Trabzon'da yaşanan gerginliğinin ardından HÜDA PAR liderinden ilk açıklama geldi

Cumhur İttifakı'na 14 Mayıs seçimlerinde destek vereceğini açıklayan HÜDA PAR'ın Trabzon'da seçim standı açması gerginliğe sebep oldu. Yaşanan gerginliğin ardından HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığına seslendi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vereceklerini açıklayan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, konuk olduğu canlı yayında Trabzon'da yaşanan seçim standı tartışmasıyla ilgili konuştu.

 Reklamlara Tıklayarak Bize Destek Olabilirsiniz! Artı Siirt :) 

Yaşanan gerginliğin ardından Tvnet kanalına konuk olan HÜDA PAR lideri, çok konuşulacak bir iddiada bulundu:

''Kendi yandaşlarını bize karşı kışkırtanlar var. Bunlardan biri İYİ Parti diğeri Zafer Partisi. İnsanları bize karşı kışkırtanların isimleri de görüntüleri de belli. Hukuki girişimleri başlatacağız"

Trabzon'da yaşanan gerginliğinin ardından HÜDA PAR liderinden ilk açıklama geldi

Partililerine provokasyona gelmeyin çağrısında bulunan Yapıcıoğlu, yasal işlemler için gerekli işlemleri başlatacaklarını söyledi:

'Bunu bir tehdit olarak yorumlayanlar oldu. Evet bu sözlerim bir tehdit ise evet tehdit. Mahkemelerde hesap verecekler. Siyasi faaliyetleri engellemek suçtur, hapis cezası vardır. Kitlesel olarak yapılıyorsa 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası vardır" 

 Bu işi provoke edenler hesap verecekler. Taliban benzetmesi yapılıyor. Aynı provokasyonları yapıyorlar. HDP masanın kıyısında duruyor, provokasyon nasıl yapılıyor onun dersini veriyorlar belli ki. Önü alınmazsa daha büyük olaylar yaşanabilir. Bu provokatörler Trabzon'u temsil etmiyor. Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanına çağrı yapıyorum, bu olayları çıkaran ve Trabzon'u asla temsil etmeyen bu provokatörlerin yargı önüne çıkarılması ve hak ettikleri muameleye tabi tutulması ülkenin selameti açısından mutlaka yapılması gereken bir şeydir" 

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN