Diyarbakır'da basın açıklamasına katılan 4 öğretmen açığa alındı

Diyarbakır'da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısının ardından Suriye ve Irak'ın kuzeyine yönelik başlattığı Pençe Kılıç Hava Harekâtı'nı protesto etmek için yapılan basın açıklamasına katılan Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi üyesi 4 öğretmen açığa alındı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Diyarbakır Dağkapı Meydanı’nda, 21 Kasım’da, Pençe Kılıç Hava Harekâtı’nı, basın açıklaması yaparak protesto etmek isteyen aralarında Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi üyesi 4 öğretmenin de bulunduğu 47 kişi gözaltına alınmıştı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Dört gün gözaltında kaldıktan sonra serbest bırakılan Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi 1 No’lu Şube Eş Başkanı Emine Akşahin ile sendika üyeleri Welat Kaya, Serhat Kılıç, Hasan Çıtrık açığa alındı.

Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Zülküf Güneş, açığa alınma kararının kaymakamlık tarafından gerçekleştiğini belirterek, “Prosedürün dışına çıkılarak arkadaşlarımız açığa alındılar. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile görüşmeye ve bu kararın geri alınması için girişimlerde bulunacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN