Diyanet-Sen Siirt Şube Başkanı Evin'den Konya'da Yapılan 5. İslami Oyun İçeriğine Tepki

Diyanet-Sen Siirt Şube Başkanı Hamit Evin, Konya'da , 4 kıtadan 56 ülkeden 24 farklı branşla spor şölenine ev sahipliğini İslami Dayanışma adı alıntıda yapılmasının doğru olmadığını belirti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Diyanet-Sen Siirt Şube Başkanı Hamit Evin, Konya'da , 4 kıtadan 56 ülkeden 24 farklı branşla spor şölenine ev sahipliğini İslami Dayanışma adı alıntıda yapılmasının doğru olmadığını belirti. Konya'da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları'na, Diyanet-Sen Siirt Şube Başkanı Hamit Evin’den tepki geldi.

Evin , yaptığı açıklamada ; "Konya'da yapılan dayanışma oyunlarının ‘İslami hassasiyetlere' göre yapılması gerektiğini, bu görüntülerin hiçte doğru olmadığını söyledi. 

Diyanet Sen Siirt Şube Başkanı Evin açıklamasında şunları söyledi. “Konya’da gerçekleştirilen; İslami Dayanışma Oyunları tüm İslam alemine yaraşır bir organizasyon olmalıydı. Yetkililerce İslam ülkeleri arasında bir oyun olduğu sporculara anlatılıp kıyafetlerine dikkat edilmesi istenebilirdi.  İslam adına yakışmayan nahoş görüntüler üzüntü verici olmuştur.”dedi. Evin açıklamasını şöyle sürdürdü:İslam öyle bir kelimenin adıdırki, Hz Ademden günümüze Allah’ın koyduğu hükümlerin ana merkezindeki kelimedir.  Bir  olguyu islamla özdeşleştirmek için o olguyu oluşturan unsurların gayri islami olmaması gerekir. İslam isminin özne olarak kullanıldığı bir yerde islama  uygun hareket edilmesi gerekiyordu.İslamla özdeşleşmeyen bu organizasyonun iptal edilmesini istiyoruz şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN