Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu İle Siirt Milletvekili Arasında Gergin Anlar

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Çavuşoğlu, "Ben konuşurken milletimi referans alırım. Milletimin adına konuşurum. Milletimin hissiyatlarını dile getiririm. Nasıl konuşacağımı PKK güdümünde bir partinin mensubundan öğrenecek değilim" dedi. Beştaş ise "Siz millete dayanıyorsunuz da biz ağaçlara mı dayanıyoruz? Biz nereye dayanıyoruz. Bizi buraya getiren kim? Bizi buraya getiren o millet dediğiniz insanlar" diyerek Çavuşoğlu’na tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulu'nda bu akşam Dışişleri Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesi görüşüldü. Genel Kurul'da Bakan Çavuşoğlu ile HDP'li Beştaş arasında terör örgütü PKK tartışması yaşandı. 

Bakan Çavuşoğlu, soruları yanıtlarken, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile HDP milletvekili Feleknas Uca'ya, "PKK yüzünden doğruları söyleyemiyorsunuz" dedi. Bunun üzerine Beştaş söz alarak şöyle konuştu:

"Polemiği uzatmak gibi bir amacımız yok ama bir Dışişleri Bakanı'nın kullandığı bu dili en hafifinden çok talihsiz bulduğumu… Daha başka bir cümle söylemek istemiyorum. Belki de bir itiraftı. ‘Ben Cumhurbaşkanı'nın söylediklerinin dışına çıkamıyorum, her gün AİHM kararına uymayacağız, diyen bir Cumhurbaşkanı varken ben Dışişleri Bakanı olarak nasıl burada gelip göğsümü gereyim, bu kararlar uygulanacak diyeyim’ demiş olduğunu varsayıyorum. Dış politikamız, dün düşman dediklerimiz bugün dost; dün dost dediklerimiz bugün düşman olmuş." 

Daha sonra Bakan Çavuşoğlu ile Beştaş arasında şu diyaloglar yaşandı:

ÇAVUŞOĞLU: "Ben konuşurken milletimi referans alırım. Milletimin adına konuşurum. Milletimin hissiyatlarını dile getiririm. Nasıl konuşacağımı PKK güdümünde bir partinin mensubundan öğrenecek değilim." 

“SİZ MİLLETE DAYANIYORSUNUZ DA BİZ AĞAÇLARA MI DAYANIYORUZ?”

BEŞTAŞ: "Dışişleri Bakanı'nın maskesi düştü. Sabahtandır 'ben kimseye bir kötü söz etmedim, gayet iyiyim, dış politika anlatıyorum' dedi. Siz millete dayanıyorsunuz da biz ağaçlara mı dayanıyoruz? Biz nereye dayanıyoruz. Bizi buraya getiren kim? Bizi buraya getiren o millet dediğiniz insanlar. İşte burada kora halinde itiraz edin. AKP'nin bu bütçede tek bir derdi var. Kamuoyunda oyları düşüyor. Herkes artık AKP'den kaçıyor. Kriz almış başını gidiyor. Aman bu bütçede gerçek yüzümüz görülmesin. Ayıptır ya, Bağdadi burada öldürüldü, Türkiye'nin sınırlarının dibinde. IŞİD ile ilişkilerinizden dolayı bütün dünya AKP'yi sorumlu tutuyor. Birleşmiş Milletler'in savaş suçu listesinde var.”

ÇAVUŞOĞLU: "IŞİD ile göğüs göğüse savaşan ve 4 binden fazla DAEŞ terör örgütünü yok eden ülke Türkiye Cumhuriyeti'dir. IŞİD, DAEŞ lanetli ve eli kanlı bir terör örgütüdür. Biraz önceki konuşmacı ‘PKK terör örgütüdür’ derse ben sözümü geri alacağım." 

BEŞTAŞ: "IŞİD ve El Kaide'nin uluslararası finansmanının hareketini engellemediği için Türkiye gri listededir. Bu da size yeter." 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN