DİKA Genel Sekreteri Altındağ, Kurtalan'da

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, 2019 yılı Teknik Destek Programı kapsamında “Hadi Gel Proje Yapalım” adlı teknik destek projesi çerçevesinde düzenlenen sertifika programına katılarak Kurtalan’da çeşitli temaslarda bulundu.

Genel Sekreter Altındağ, tören öncesinde Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın ile Kurtalan’ın projeleri ve önümüzdeki dönemde yürütülebilecek işbirliği faaliyetleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunarak bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede ayrıca Genel Sekreter Altındağ tarafından Ajansın Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı Kapsamında yürütülen Siirt'in Soyut ve Somut Kültür Mirası ile Tabiat Varlıkları Envanteri Projesinde Kurtalan ilçesinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verildi. 

Kurtalan Kamu kurum ve kuruluşlarının personellerinin kurumsal kapasitesinin artırılmasına yönelik olarak gerçekleştirilen proje yazma eğitimi sertifikalarının katılımcılara sunulması öncesinde DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, verilen eğitimler neticesinde ajans olarak ilçe Kurum ve Kuruluşlarından projelere yönelik başvuruların artmasını temenni ettiğini dile getirdi.

Ajansın temel amacının yerel potansiyelinin harekete geçirilmesi olduğunu ifade eden Altındağ, ‘’Ajansımızın sunacağı desteklerin yanı sıra diğer fonlardan istifade edilerek İlçemizin kalkınmasına katkı sunulması için herkesin özverili bir şekilde çalışması gerekir. Bu hususta Ajansımızın mali ve teknik anlamda destek sunmaya devam edecek.’’ dedi.

Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın ise, proje yazma eğitimleri ile birlikte İlçe içerisinden daha fazla projenin ve dolayısıyla daha fazla fonun ilçeye kazandırılması gerektiğini ifade etti.

Tören ardından Kurtalan İlçe Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat ile Tarım SOP çerçevesinde görüş alışverişinde bulunan Genel Sekreter Altındağ, Kurtalan’da çeşitli temaslarda bulundu.

Altındağ, Kurtalan’da ajansın teknik desteği ile bölgesel teşviklerden istifade eden Kurtalan Tekstil firmasına ziyarette bulundu.

Önde gelen markalara pantolon üreterek Kurtalan’a yatırım yapan ve 100 kişilik istihdam sağlayan firmanın faaliyetlerini yerinde gören Altındağ, firmanın çalışmalarını takdir ederek ajansın firmalara teknik anlamda destek sunmaya devam edeceğini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN