DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: Siirt Belediyesi bütün Siirtlilerin belediyesi olacaktır

DEM Parti Eş Genel Başkanı ve Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan bayramlaşma ve tebrik için Siirt'i ziyaret etti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı ve Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan Siirt’e gelerek partililerle bayramlaşma merasimi gerçekleştirdi. DEM Parti il binasında partililerle bir araya gelen Bakırhan daha sonra örgütüyle Siirt Belediyesini ziyaret etti.

Bakırhan, Siirt Belediye Eş başkanlarını seçimi kazanmalarından dolayı tebrik edip, bayramlarını kutladı.

Bakırhan, Siirt Belediyesinde yaptığı açıklamayla Siirt halkına DEM Parti Siirt Belediye eş başkanlarına vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti.
Bakırhan’ın açıklamalısından satır başları;
“Değerli Siirt halkı, onurlu Siirt halkı, sizin milletvekiliniz olmaktan büyük gurur duyuyorum. Sizler çok yiğit çok onurlu bir halksınız. Bütün baskı politikalarına rağmen kaçak seçmenlere rağmen bürokrasinin taraflı yanlı tutumuna rağmen onurlu bir duruş ortaya koyarak tekrar yeniden Siirt Belediyesini kazandınız. Siz var olun siz çok yaşayın. Hepinizi tek tek genel merkezim adına saygıyla bu başarınızdan dolayı kutluyorum selamlarımı sevgilerimi yolluyorum. 
Bu sizin evinizi, iradenizi gasp edenler, iki dönemdir bu belediyeyi talan edenler, yolsuzluk yapanlar, hırsızlık yapanlar, dilinizi, kültürünü, kimliğinizi yok sayanlar, bir kez daha görmüştür ki bu oyunlar baskı politikaları Siirt halkında bir karşılığı yoktur. Siirt dün olduğu gibi bugün de baskıya, yolsuzluğu, adaletsizliğe rağmen onurlu bir şekilde sandıkta iradesini ortaya koyarak tekrar belediyesini kazanmıştır. 

Sizlere söz veriyoruz. Bu belediye sizlere laik bir belediye olacaktır. Size hizmet üretecektir. Sizin her bir kuruşunuzu kendi parası gibi kollayacaktır, koruyacaktır. Kimseye rant peşkeş çekmeyecektir. Yoksulun, emekçinin, evsizin, çocuğuna süt götüremeyenin, faturasını ödeyemeyenin belediyesi olacaktır burası. inşaallah hep birlikte el birliği ile Siirt Belediyesini Siirtlilerin evi, kapısı yapmak için bugün sizlere söz veriyorum. İki eşbaşkanımız da yanımızdadır. Çok kıymetli çok değerli arkadaşlarımızdır.

Demokrasi meydanında yaptığımız mitingde sizlere söz vermiştim. Orada demiştim ki; “Siirt Belediyesi bütün Siirtlilerin belediyesi olacaktır.”. Belediyemiz ayrımcılık yapmayacaktır. Belediyemiz Kürt, Türk, Arap ayırmayacaktır. Adil olacaktır. Adaletli olacaktır çünkü bizler Şex Said’lerin, Seyit Rıza’ların torunlarıyız. Bizler adaletsizlik yapmayız. Bizleri insanları diline, inancına göre ayırt etmeyiz. Bizler Siirt’in her kuruşunu Siirt’te yaşayan bütün halklara eşit ve adil bir şekilde dağıtacağız. Geçmişte de bunu yaptık bugünde de bunu yapacağız. Siz çok yaşayın. Siz çok var olun.

Tekrar bu belediyeyi hırsızlardan, yolsuzluk yapanlardan, usulsüzlük yapanlardan, belediyenin kapısını halka kapatanlardan aldınız kurtardınız. Emin olun o kadar iyi bir şey yaptınız ki Siirt olarak kaçak seçmene rağmen almış olduğunuz sonuçlarla Türkiye Kürt illerinde örnek bir mücadele örnek bir duruş ortaya koydunuz. Bu duruşunuz bu almış olduğunuz oy bu arkadaşlarımızı seçmiş olduğunuz yüksek oylarla birlikte Siirt Dün olduğu gibi bugün de Kürtlerin kalbinde yüce ulu bir yere sahiptir. 
Değerli halkımız Türkiye’de de partimiz çok başarılı bir seçim geçirdi. Hep beraber izlediniz. Bütün Kürt illerin il genel meclis üyeliğinde birinci parti oldu. Kaçak seçmenlerle Kars, Şırnak ve Bitlis’in iradesini gasp edenler inşallah önümüzdeki dönem seçimde yine halklarımızın sandıkta onlara vereceği cevapla birlikte derslerini alacaklardır. “

Kürt belediye kazanmasın diye baskı uygulayanlar Kürt’ü yok sayanlar, Kürt’ün belediyesinin etrafını beton duvarlarla kapatıp kapısını Kürt’lere bu bölgede yaşayan halklara kapatanlar kaybetmiştir. Kürtlere düşmanlık yapanlar kaybetmiştir. Savaş isteyenler kaybetmiştir. Siz kazandınız. Barış kazandı, demokrasi kazandı, özgürlük kazandı. Bunun için tekrardan hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bu başarınızdan dolayı sizleri kutluyorum. İnşallah beş yıl boyunca onurlu, temiz hak ettiğiniz hizmeti sizlere sunacağımın sözünü veriyorum. Zaferinizi ve bayramınızı kutluyorum."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN