DEM Parti'den mazbata açıklaması: Karar gayri meşrudur, Van'da darbe var

Van İl Seçim Kurulu'nun mazbatayı ikinci olan AK Parti'ye verme kararına tepki gösteren DEM Parti, 'Karar hukuksuzdur, gayri meşrudur, halk iradesini tanımama kararıdır. Van'da darbe var' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

DEM Parti, Van İl Seçim Kurulu'nun 31 Mart seçimlerinde yüzde 55 oyla seçilen Abdullah Zeydan'ın "seçilme yeterliliği taşımadığını" belirterek mazbatayı AK Parti'nin adayına verme kararına tepki gösterdi.

Partinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

"Van İl Seçim Kurulu’nun oy çokluğu ile partimizin büyük bir farkla kazandığı Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mazbatayı AKP adayına verme kararını reddediyoruz. Bu karar iktidarın müdahalesi ile başlatılan siyasi darbe sürecinin devamıdır. Ayarlanmış Van İl Seçim Kurulu üyelerinin oy çokluğu ile verdiği karar hukuksuzdur, gayri meşrudur, halk iradesini tanımama kararıdır. Avukatlarımız karara itiraz etti. Yüksek Seçim Kurulu’nu bu hukuksuzluğa son vermeye ve halkımızın iradesini tanımaya çağırıyoruz. Partimiz, üyelerimiz, halkımız ayaktadır ve bu hukuksuzluk giderilene kadar meşru ve demokratik tepkimiz devam edecektir.

#VandaDarbeVar"

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN