Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere 1500 lira kömür yardımı! İşte kömür yardımı için başvurular

Dar gelirli ailelere kömür yardımı başvuruları için vatandaşlar ilgili yerlere yönelmeye başladı. Yaklaşan kış ayları öncesinde ihtiyaç sahibi ailelerin ısınma giderlerini karşılayabilmeleri adına Sosyal Yarımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile Belediyeler tarafından kömür yardımı yapılmakta.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Dar gelirli aileler için yardımlarına devam eden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile Belediyeler, yaklaşan kış ayları ile beraber ihtiyaç sahiplerine kömür yardımları gerçekleştiriliyor. İşsiz veya yardıma muhtaç vatandaşların yanında sigortalı bir işte çalışmasına rağmen aylık hane halkı kişi başı ortalama kazançları, asgari ücretin 3/1’in altında olanlarda kömür yardımlarından yararlanabiliyor.

1500 TL Kömür Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Dar gelirli aileler ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar, yaklaşan kış ayları ile beraber kömür ve odun yardımı yani yakacak yardımı almak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına, Belediyelere ya da Derneklere başvurularını gerçekleştirebiliyorlar.

Belediye Kömür Yardımı Başvurusu

Öncelikle ikametgahınızın bulunduğu bölgedeki İlçe Belediyelerine veya Büyükşehir Belediyesine giderek Sosyal Yardım Başvuru Formunda yer alan “yakacak yardımı” seçeneğini işaretleyerek kömür yardımına başvuruda bulunulabiliyor.

Belediyeler ise kömür yardımları için ön başvuruları E-Devlet sistemi üzerinden kabul ediyor.

E-Devlet sistemi üzerinden kömür yardımı başvurusu yapabilmek için https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkine tıklamanız yeterli olacaktır.

Hemen ardından Uygulamaya Git seçeneğine tıkladıktan sonra başvuru formunda başvuracağını belediyeyi seçiyorsunuz. Sonraki aşamada ise başvuru formunu doldurarak sosyal yardım türleri arasından “Yakacak Yardımı” seçeneğini işaretliyorsunuz.

Kömür yardımı hakkında detaylı bilgilere ise ALO 153 Beyaz Masa hattı üzerinden de erişebiliyorsunuz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kömür Yardımı Başvurusu

Dar gelirli aileler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere sadece gıda ve erzak yardımı değil giysi ve kömür yardımında da bulunuyor.

E-Devlet sistemi üzerinden veya farklı bir platformdan kömür yardımına başvuramıyorsunuz. Bunun için mutlaka  https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti linkine tıklayarak başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN