Çürük binaları itiraf etmişti! Ali Ağaoğlu'ndan yeni açıklamalar...

Van depremi sonrasında çürük binalar yaptıklarını itiraf eden ünlü müteahhit Ali Ağaoğlu'nun sözleri gündem oldu. Ağaoğlu, yeni açıklamalarıyla tekrar şaşkınlık yarattı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Türkiye'nin en ünlü müteahhitlerinden Ali Ağaoğlu, yaşanan depremler sonrasında gündeme oturdu.

2011'de yaptığı "İstanbul'daki çürük binalar" hakkındaki sözleri yeniden gündeme gelen Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, yeni açıklamalarda bulundu.

Ağaoğlu, eskiden yeterince malzeme olmadığı için çürük binaların yapıldığını, babasının da çürük bina yaptığını itiraf etmişti.

Ağaoğlu, "İstanbul'daki binaların durumu, Van'daki yıkılan binalardan daha kötü olur. Ben çocukluğumdan beri sektörün içindeyim" ifadelerini çekinmeden dile getirmişti.

Ünlü müteahhit "Evet çürük bina yaptık, yapıldı, herkes buydu malzeme buydu, yoktu ki. Kumu ithal mi getireceksin? O dönemde yapılan binaların yüzde 90'ı bu şekilde yapıldı" diyerek herkesi şoke etmişti.

Çürük binaları itiraf etmişti! Ali Ağaoğlu'ndan yeni açıklamalar...'Yüzde 99'u böyle yapıldı'

Deprem sonrası yeni açıklama

Ağaoğlu, sözlerinin gündem olmasının ardından Oda TV'ye yaptığı açıklamada, inşaat kumunun deniz kumu olduğunu söyledi.

Ağaoğlu, şöyle konuştu:

"İstanbul'daki yapı stoğunu en iyi bilen üç kişiden biri benim. O dönem İstanbul'daki inşaat malzemeleri kumundan dönemine kadar maalesef bugün inşaata sokulmayacak malzemeydi. Kum denizden geliyordu. Yarısı midye kabuğu, yarısı balçık, inşaata giderdi ve inşaat yapılırdı. O dönem demir için ihtiyaç belgesi alırdın, Karabük'te 6 ay sıra beklerdin bir kamyon demir için. Demirler en kalın 12'lik kangal demirdi... Düzeltirken bile kırılırdı. Bu dediğim 60-70-80'li yıllardı.

O dönem ben inşaat yapmıyordum, babamın yanındaydım. Babam inşaat da yapıyordu inşaat malzemesi tedarikçisiydi de veriyordu. O dönem yapılan inşaatlarda özel binalar hariç kullanılan malzeme buydu. Yüzde 99'u böyle yapıldı, kim yaptıysa böyle yaptı."

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN