Çocuğu okula giden annelere 1300 TL kırtasiye yardımı ödemeleri başladı

Son dakika haberi geldi: Gelen haberde çocuğu okula giden annelere destek ödemesi yapılacağına yer verildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Okula başlayan çocuklara destek ödemesi verilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı son dakika açıklamasında çocuğu okula giden ilkokul ve liseli öğrencilere destek ödemesi yapılacağını söyledi.

Konu ile ilgili son dakika açıklamasında Bakan Göktaş, “Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki ilköğrenim ve ortaöğrenim düzeyinde örgün eğitime devam eden öğrencilerin giyim, ayakkabı, çanta, kırtasiye gibi eğitim ile ilgili temel ihtiyaçlarının karşılanması için 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) 450 milyon TL kaynak aktardık” ifadelerini kullandı.

Okulların açılması ile birlikte sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde olan çocuklara yönelik eğitim desteğinin başlaıdğını söyleyen Bakan Göktaş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ciddi anlamda kaynak aktarıldığını söyledi.

Aktarılan kaynak ile birlikte ihtiyaç sahibi hanelerdeki çocukların eğitim masraflarının karşılanması ve eğitim hayatlarının desteklenmesi için kullanılacağını söyleyen Bakan Göktaş, eğitim odaklı devam edecek desteklerle birlikte çocukların donanımlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlanmaya devam edilecek.

 

450 MİLYON TL'LİK KAYNAK AKTARILDI

Bu kapsamda kaynakların doğru ve etkin şekilde kullanılması için 81 ildeki 973 sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına 450 milyon lira gönderildiğini, bunun ihtiyaç sahibi hanelerdeki çocuklar için kullanılacağını söyleyen Bakan Göktaş, “Bu doğrultuda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki ilköğrenim ve ortaöğrenim düzeyinde örgün eğitime devam eden öğrencilerin giyim, ayakkabı, çanta, kırtasiye gibi eğitim ile ilgili temel ihtiyaçlarının karşılanması için 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) 450 milyon TL kaynak aktardık” dedi.

Bakan açıklamasını, “Çocuk refahının artırılması ve çocukların eğitime erişimi öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Ülkemizin geleceğinin inşa edilmesinde önemli rol oynayacak çocuklarımızın eğitimden mahrum kalmaması bizim için hayati önemde. Bu desteğimizle önceliğimiz çocuklarımızın eğitimden uzak kalmaması olacak. Böylece eğitimde fırsat eşitliği ilkesini de desteklemiş olacağız" şeklinde sonlandırdı.

81 İLDE BAŞVURU ADRESLERİ AÇIKLANDI

81 ilde SYDV'lere başvuru yapacak sosyal yardım faydalanıcısı ihtiyaç sahibi aileler, destek ödemesinden faydalanabilecek. 81 il başvuru adresleri için TIKLAYIN

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN