CHP Siirt İl Yönetimi, Şehit Düşen 12 Asker İçin Açıklama Yaptı

Siirt Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı, Pençe Kilit Harekat bölgesinde yaşanan terör saldırısında şehit düşen 12 asker için bir açıklama gerçekleştirdi. İl Başkanı Enver Güneş ve yönetimi, parti binası önünde düzenlenen etkinlikte, şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından terörle mücadelede birleşme çağrısında bulundu. Açıklamada, güvenlik endişeleri ve terörle mücadelede siyasi bir birliktelik talep edilirken, şehitlerin anılarına sahip çıkılması vurgulandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Siirt İl Başkanlığı, Pençe Kilit Harekat bölgesinde meydana gelen saldırılarda şehit düşen 12 asker için bir basın açıklaması düzenledi. Parti binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında, Siirt İl Başkanı Enver Güneş ve il yönetimi tarafından şehitler için düzenlenen etkinliğe katılım gösterildi. Açıklama öncesinde, şehitler için saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

CHP Siirt İl Disiplin Kurulu Başkanı ve Parti Sözcüsü Celalettin Akınay, yaptığı açıklamada, 22-23 Aralık tarihlerinde yaşanan terör saldırıları sonucunda 12 vatan evladının hayatını kaybettiğini ifade etti. Akınay, basın açıklamasında, "Yüreğimiz yandı, bağrımıza taş oturdu. Acımız büyük." dedi.

Sözcü Akınay, şehitlerin ardında bıraktığı aileler, evlatlar ve eşlere dikkat çekerek, her bir şehidin ayrı bir hikayesi olduğunu belirtti. Açıklamasında, "Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralanan askerlerimize şifa diliyoruz." dedi.

Terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği saldırılara karşı sert bir duruş sergileyen Akınay, "Terörü, bölücü terör örgütü PKK’yı ve insanlık dışı yöntemlerini lanetliyoruz. Sadece kınamıyoruz; lanetliyoruz!" ifadesini kullandı.

Basın  açıklamasında, yaşanan saldırılardan sonra ortaya çıkan güvenlik zafiyeti endişesine de değinildi. Akınay, askerlerin güvenliği için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin derhal bilgilendirilmesi gerektiğini savunarak, "Askerlerimizin can güvenliği ve sağlıkları bizler için her şeyden önceliklidir." dedi. Bu bağlamda, Meclis'in acil bir kapalı oturum düzenlemesi ve Milli Savunma Bakanının milletvekillerini bilgilendirmesi talep edildi.

Açıklamanın devamında, şehitlerin anısını yaşatma taahhüdü veren Akınay, "Toprağa verdiğimiz kahraman evlatlarımızın, bütün şehitlerimizin aziz hatıralarını sonsuza dek yaşatacağımıza söz veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Siyasi bir eleştiri de getiren Akınay, "Ankara’da birileri alışılmış ezberleri tekrar etmekle meşguldü." ifadesiyle, iktidarın terörle mücadeledeki tutumunu sorguladı. Ayrıca, terör saldırılarının ardından yapılan açıklamaların ve yas ilanının yetersiz olduğunu düşündüklerini belirtti.

Son olarak, basın açıklamasında, terörle mücadelede siyasi bir birliktelik çağrısı yapıldı. Akınay, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak, görevi başındaki askerlerimizin güvenliği için sorular sormak, talepte bulunmak bizim görevimiz ve asla terk etmeyeceğimiz sorumluluğumuzdur." dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN