CHP Grup Başkanvekili Özel Siirt Üzerinden Cumhurbaşkanına Yüklendi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

HDP önergesi üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Mardin kayyımı Mustafa Yaman üzerinden iktidara yüklendi. “Siirt üçlemesi” diyerek, kayyım politikasına ilişkin Özel, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin siyasi tarihi ve savrulmaları yazıldığında çok önemli bir yer alacağını düşündüğüm bu üçlemeyi bir hatırlatarak başlamak isterim. Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıdır, Siirt Meydanı’na gider, bir şiir okur. Okuduğu şiirden dolayı siyasi yasaklı duruma düşer. Daha sonra, 24’üncü dönemde Cumhuriyet Halk Partisiyle birlikte buradayken CHP der ki: ‘Millet eğer bir partiyi iktidara getirdiyse o partinin genel başkanı Mecliste olmalıdır, Başbakan olmalıdır ve görev yapmalıdır.’

Birlikte Anayasa değişikliği yapılır ve Recep Tayyip Erdoğan Siirt’teki milletvekillerinin istifasıyla Anayasa’da bir ilin vekilsiz kalması durumunda ara seçim yapılma zorunluluğundan istifade edilerek karşılıklı mutabakat ve jestlerle yine Siirt’ten milletvekili seçilerek gelir ve başbakan olur. Son seçimlerde, 31 Mart 2019’da, okuduğu şiirden yasaklı düştüğü, milletvekili seçilerek Parlamentoya geldiği Siirt’in halkı bu sefer onun dediğine değil de bir başkasına oy vermiştir ve ‘Benim belediyemi bir başka partinin, HDP’den aday gösterilmiş belediye başkanının ve eş başkanının yönetmesini istiyorum’ demiştir. O belediyeye Recep Tayyip Erdoğan kayyum atamıştır. Siirt üçlemesi budur.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN