Bugün Türkiye gündeminde neler var

TBMM, Cumhurbaşkanın gündemi, Bakanların gündemi, spor gündemi ve siyasi partilerin günlük yapacağı program belli oldu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da saat 14.00'te İstanbul Üniversitesi Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda "Blokzincir İstanbul" programına katılacak, saat 16.00'da Dolmabahçe Ofisi'nde Uluslararası Emek ve Dayanışma Kongresi'ne katılan konfederasyon başkanlarını kabul edecek, saat 19.00'da Mecidiye Kasrı'nda İslam İşbirliği Teşkilatı 12. Enformasyon Bakanları Toplantısı'na katılacak.

TBMM Başkanı Şentop'un programı

- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ'da saat 14.00'de INCSOS 8. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi ve ICASEM 4. Uygulamalı Bilimler, Mühendislik Kongresi'ne, saat 17.00'de Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Akademik Yılı ile Yaşar Kaptan Çebi Sporcu Misafirhanesi'nin açılış törenlerine katılacak.

TBMM gündemi

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda saat 15.00’de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2021 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin sunumunu yapacak.

Bakanların programları

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mersin'de basın toplantısı düzenleyerek, partisine katılanlara temsili rozet takacak. STK temsilcileri ve iş idamları ile buluşarak, esnaf, şehit yakını ve gazileri ziyaret edecek olan Çavuşoğlu, Mersin Üniversitesi Girişimci ve İnsani Türk Dış Politikası Buluşması'na katılacak.

- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Muş'ta saat 10.15'de AK Parti'nin "2023’e Doğru Şehir Buluşmaları" programına katılacak, saat 13.00'te valiliği, saat 13.35'de Muş Belediyesi'ni ziyaret edecek, saat 14.05'de kadın usta öğreticiler ve öğrencileri ile buluşacak.

- Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Erzurum’un Aşkale ilçesinde saat 10.30'da toplu açılış törenine katılacak, ardından il merkezine geçerek saat 12.45'de valiliği, saat 14.15'de Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret edecek, saat 15.00'de Nene Hatun Kültür Merkezi'nde Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü'nün "Sözleşmeli Besicilik Projesi" tanıtım toplantısına ve saat 16.30'da Tarım Sektör Temsilcileri Toplantısı'na katılacak, saat 19.00'da AK Parti İl Başkanlığı'nı, saat 19.45'de MHP İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek.

- Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara'da saat 14.30’da Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokolü imza törenine katılacak.

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da Çınar, Bismil, Hani, Dicle ve Eğil ilçelerini ziyaret edecek. Bakan Soylu, ziyaretleri sonrası saat 19.00'da Öğretmenevi'nde korucu dernek başkanları ile yemekte bir araya gelecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tokat'ta saat 11.00'de kapatılan Tekel fabrikası önünde basın açıklaması yapacak, saat 13.00'de Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde esnafla buluşacak, saat 14.30'da Kelkit Bölgesi STK, Kanaat Önderleri ve Muhtarlar Buluşması'na katılacak, saat 18.00'de Zara'da vatandaşlarla bir araya gelecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- TÜRKSOY, Ankara'da saat 10.30’da Özbek yazar Nazar Eşankul’un doğumunun 60. yıl dönümü dolayısıyla bir etkinlik düzenleyecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ


- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), saat 10.00'da ekim ayı tüketici güven endeksini, ağustos ayı tarımsal girdi fiyat endeksini, ikinci çeyrek hane halkı yurt içi turizm istatistiklerini açıklayacak.

- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), saat 10.00'da eylülde kurulan ve kapanan şirketlere ilişkin istatistikleri yayımlayacak.

SPOR GÜNDEMİ


- Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında saat 20.00’de Antalyaspor ile İstanbulspor takımları karşı karşıya gelecek.

- Spor Toto 1. Lig'in haftasında saat 20.00’de Eyüpspor ile Sakaryaspor mücadele edecek.

- Turkish Airlines EuroLeague 4. hafta maçında saat 20.30’da Anadolu Efes ile Alba Berlin takımları karşı karşıya gelecek.

- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 4. haftanın açılış maçında saat 19.00’da P. Karşıyaka ile Tofaş karşılaşacak.

- ZTK 4. Eleme Turu kura çekimi, saat 11.00’de TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapılacak. Kura çekimine federasyon yetkilileri ve kulüp temsilcileri katılacak.

- Tunç Holding’in Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’na şort yanı sponsoru olacağı toplantı, Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Dikran Gülmezgil ve Dinçer Azaphan’ın katılımıyla saat 12.00’de Nef Stadı’nda gerçekleşecek.

- Türkiye’nin ilk profesyonel kadın boks hakemi Nazan Savaş ile röportaj yapılacak.

- Beşiktaş, Hatayspor maçı hazırlıklarını saat 11.00'de yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Fenerbahçe, Başakşehir maçı hazırlıklarını saat 17.00'de yapacağı antrenmanla tamamlayıp kampa girecek.

- Galatasaray, Alanyaspor maçı hazırlıklarına saat 17.30’da yapacağı antrenmanla devam edecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN